KASTAMONU, () - KASTAMONU'nun Ağlı İlçesi'nde, 51 gün önce toprağa verilen 54 yaşındaki Halil Ünivar'ın mezarı açılarak cenazesi parçalandı. Cenazenin yırtıcı hayvanlar tarafından çıkarıldığı ileri sürülürken, çürümeye yüz tutan cenaze yeni bir mezar açılarak yeniden defnedildi.
Olay, ilçeye bağlı Yalıca Mahallesi'nde sabah mezar ziyaretine gidenler tarafından fark edildi. Halil Ünivar'ın mezarının açıldığını ve cenazenin dışarıda olduğunu görenler jandarmaya haber verdi. Jandarma, savcı ile birlikte mahalleye 200 metre uzaklıktaki mezarlıkta inceleme yaptı. Açılan mezarın çevresinde incelemeler yapılırken, cenazenin kefenle birlikte çıkarıldığı ve birkaç metre sürüklendiği belirlendi. Mezar çevresinde yırtıcı yapan hayvanlarına ait izler de bulundu.
İstanbul'da yaşayan ve hastalanarak yaşamını yitirince memleketi Ağlı'da toprağa verilen Halil Ünivar'ın çürümeye başlayan cenaze, yapılan incelemenin ardından aynı mezarlıkta başka bir yere daha derin kazılarak gömüldü.
Ağlı Belediye Başkanı Şahin Çolak, yaşanan olayın kendilerini çok üzdüğünü söyledi. Mezar çevresinde ayı izi belirlendiğini de söyleyen Başkan Çolak, "Çok tedirginiz. Bundan önce de ayılar mahallelere kadar gelerek bal peteklerine zarar vermişti" dedi.