Ali AKSOYER/İSTANBUL,() Güvenlik Uzmanı Mete Yarar'a silahlı saldırı soruşturması sürüyor. Edinilen ilk bilgilere göre, olay  bir terör saldırısı değil. Mete Yarar'a, mimar olan oğlunun alacağı için gittiği kafeteryada, borçlular tarafından 6 el ateş edildiği tespit edildi.

Kadıköy, Suadiye'de bir kafetarya'da meydana gelen olay, görgü şahitleri ve polis soruşturmasına göre şöyle gelişti. Güvenlik uzmanı Mete Yarar'ın oğlunun Suadiye'de bulunan mimarlık ofisinde eski ortağından  alacağı olduğu tespit edildi. Buna karşılık borçuluların 2  adet 40 bin, 1 adet  de 20 bin liralık senet verdikleri öğrenildi. Olay günü sabah saatlerinde arayan borçlular, parayı vereceklerini ve senetlerin getirilmesini istedi. Oğlu yerine buluşmaya kendisi giden Mete Yarar, iki kişiyle bir süre görüştü. Bu sırada şüpheliler senetleri görmek istedi. Mete Yarar'ın elinden senetleri alan şüphelilerin, masadan hızla kalkarak kaçmaya kalktıkları, bu sırada birinin silahını çekerek 6 el ateş ettiği tespit edildi. Mete Yarar'ın da kovalamaca sırasında iki el havaya ateş ettiği belirlendi.

Olaydan sonra Mete Yarar'ın Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Kimlikleri tespit edilen kaçan iki şüphelinin yakalanması için çalışmalar titizlikle sürdürülüyor.

(FOTOĞRAF)