DİYARBAKIR’da PKK’lıların yol kesip öldürdüğü doktor Abdullah Biroğul için sosyal paylaşım sitesinde yorum yaparak ‘Kimse kusura bakmasın ama bir doktor olarak sevindim. Kitap okumuş ama cahil kalmış bir insandan kurtuldu dünya’ yazan Edirne’de görevli doktor Selçuk K. hakkında ön inceleme başlatıldı. Twitter hesabının kendisine ait olduğunu ancak yazıyı kendisinin yazmadığını savunan Selçuk K.’nın bilgisayarı da polis ekiplerince incelemeye alındı.
Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nden kent merkezine giderken yol kesen PKK'lıları görünce kaçmaya çalışan doktor Abdullah Biroğul, teröristlerin açtığı ateşte hayatını kaybetmişti. Dün sabah 09.58 sıralarında Edirne’nin Süloğlu İlçesi’ndeki Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli doktor Selçuk K., ‘selcukkilickov’ kullanıcı adıyla Twitter hesabından meslektaşının ölümüne sevindiğini yazan bir Tweet attı. Yazısında öldürülen Abdullah Biroğul’un daha önce paylaştığı “Hilafet bayrağını dikmeye, İslam’ı şahlandırmaya, gafillere hakikatın tokadını atmaya OSMANLI geliyor” atıfta bulunan Selçuk K., “Kimse kusura bakmasın ama bir doktor olarak sevindim. Kitap okumuş ama cahil kalmış bir insandan kurtuldu dünya” ifadelerini kullandı.
TEPKİ YAĞDI
Twitter’da kısa sürede yayılan paylaşıma tepki yağdı. Kullanıcılar pratisyen hekim olan Selçuk K.’yı Sağlık Bakanlığı’na şikayet etmeye başladı. Meslektaşının ölümüne sevinen doktor Selçuk K. hakkında kısa sürede binlerce yorum yapılırken, diploma numarası da paylaşılarak Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi’ne şikayet edilmesi istendi.
ÖN İNCELEME BAŞLATILDI
Edirne’nin Süloğlu İlçesi’ndeki Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli olduğu öğrenilen Selçuk K. hakkında Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce ön inceleme başlatıldı. Twitter hesabının kendisine ait olduğunu ancak yazıyı kendisinin yazmadığını savunan Selçuk K. ile ilgili Edirne Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri görevlendirildi. Yapılacak araştırmanın ardından yazıyı Selçuk K.’nın yazdığı belirlenirse ön inceleme soruşturmaya dönüştürülecek.
KENDİSİNİ SAVUNDU
Meslektaşının ölümüne sevindiği öne sürülen doktor Selçuk K., yine paylaşım sitesi üzerinden kendisini savunarak iddiaları yalanladı. Yazının kendisi tarafından yazılmadığını anlatan Selçuk K., Konuyla ilgili gerek TBB’ye gerekirse Sağlık Bakanlığı’na şahsım tarafından bütün bildirimler yapılmıştı. Merhum meslektaşımız Abdullah Biroğul hakkında yazılan yazıların benimle hiçbir ilgisi yoktur. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Yüce Türk Milleti’nin ve hekimler olarak başımız sağ olsun. Merhumun ailesinden bu kederli günlerde benim ismim altında bu kadar kırıcı ve üzücü bir olayla karşılaştıkları için özür dilerim. Şahsımı tanıyan, bilen herkes bilir ki ben yaşamanın kutsallığına son drece bağlı olan, hiç tanımadığım bir canlı öldüğünde bile derinden üzülen bir kişiyimdir. Kaldı ki haince öldürülen merhum meslektaşımızın durumuna sevinecek kadar aciz ve aşağılık bir kişi değilim. Konuyla ilgili inceleme başlatılmış olup, Türk halkına sonuç ile ilgili bilgi verilecektir” dedi.
Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Edirne Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan inceleme sürüyor.

FOTOĞRAFLI