Mustafa İNSAN/ MERSİN () - DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP) Mersin İl Teşkilatı, Irak ve Suriye'de bazı kentleri işgal eden Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünü protesto etti, Ak Parti'yi bu örgüte destek vermekle suçladı.
DBP'nin il binası önünde toplanan yaklaşık 200 kişi, 'Seni döktüğün kanda boğacağız IŞİD' yazılı siyah renkli bir pankart açtı. 'Şengal onurdur direnişe devam', 'Zafer direnen YPG'nin olacak', 'Katil IŞİD işbirlikçi AKP' şeklinde sloganlar atan grup, Özgür Çocuk Parkı'na kadar yürüdü.
Burada bir açıklama yapan DBP İl Başkanı Halis Değer, Ak Parti'nin IŞİD'i desteklediğini öne sürerek şunları söyledi:
"Kanlı çete IŞİD, Ezidi Kürtlerin, Türkmenlerin, Arapların bir arada yaşadığı Şengal'e de saldırmış, katliamlar yapmış, binlerce insanı yurdundan etmiştir. Kendi coğrafyasında 40 yıldır süren savaşı demokratik, barışçıl şekilde çözeceğini beyan eden AKP hükümeti, Rojava'da, Şengal'de çifte standart uygulamaktadır. AKP, Kürdistan'da ve Rojava'da katliamlar yapan bu eli kanlı örgüte verdiği desteği çekmelidir. Bu karanlık örgütü desteklemek hem AKP'ye, hem Türkiye'ye kaybettirir. Ortadoğu'da tüm inanç ve kültürlerin bir arada yaşamasının yolu Rojava'nın demokratik özerkliğini desteklemekten geçer. Eli kanlı örgüte TIR'larla silah gönderdiği ortaya çıkan AKP hükümetini bir kez daha uyarıyoruz. Devletlerin desteklediği örgütler gün gelir o devletleri hedef alırlar."
Basın açıklamasının ardından bir süre daha sloganlarını sürdüren grup, olaysız dağıldı.

FOTOĞRAFLI