SAHİL Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekipleri, Mersin'de yaptıkları 2 ayrı operasyonda 361 mülteciyi yakaladı. 6 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda 1 teknede 225 mülteci bulunduğu ve operasyonla olası facianın önüne geçildiği bildirilirken, operasyon anı sahil güvenlik kameraları tarafından da kaydedildi.

Kızkalesi'nden bir balıkçı teknesinin göçmenlerle birlikte ayrıldığı ihbarını alan Sahil Komutanlığı ekipleri, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'nın desteğiyle çalışma başlattı. Mültecilerin bulunduğu tekneyi Kızkalesi'nin 29 mil açığında tespit eden ekipler, 2 botla operasyon yaptı. Güvenli olarak Mersin Limanı Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı iskelesine çekilen teknedeki 225 mülteci tahliye edildi.

Sahil Güvenlik ekipleri, operasyonun üstünden fazla bir zaman geçmeden bu defa Mersin'in merkez Akdeniz İlçesi'ne bağlı Kazanlı'dan 2 balıkçı teknesinin mültecilerle birlikte denize açıldığı ihbarını aldı. Vakit kaybetmeden çalışmalara başlayan ekipler, tekneleri Deli Burun'un 5 mil açığında yakaladı. 3 sahil güvenlik botuyla yapılan operasyonda 136 mültecinin bulunduğu tekneler kıyıya çekildi.
Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı, Mersin İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'nden 300 personelin katılımıyla gerçekleşen operasyonlarda, 211 erkek, 50 kadın ve 100 çocuk olmak üzere 361 mülteci yakalanırken, 6 kişi gözaltına alındı. 119'u Iraklı, 240'ı Suriyeli, 1'i Lübnanlı ve 1'i de Filistinli olan mültecilerin birinin de hamile olduğu ortaya çıktı.

Sahil Güvenlik kameralarına da yansıyan operasyonlarda yakalanan mültecilerin çok zor şartlar altında yolculuk yaptı, operasyonla olası bir facianın önüne geçildiği belirtildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen mültecilerden Irak, Filistin ve Lübnanlı olanlar sınır dışı edilirken, Suriyeliler serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI