MERSİN'in Aydıncık İlçesi sahilinden tekne ile umuda yolculuğa çıkan, aralarında çocukların da bulunduğu 114 Suriyeli kaçak yakalandı.
İl Jandarma Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekiplerinin koordineli başlattığı çalışma sonucunda, denizde göçmenleri taşıyan bir tekne olduğu bilgisine ulaşıldı. Teknenin bulunduğu koordinatları belirleyen Sahil Güvenlik ekipleri, Aydıncık İlçesi'nin 6 kilometre açıklarında Suriyeli kaçakları taşıyan tekneye operasyon yaptı. Ekiplerin kamerasına yansıyan operasyonda gece denizde ilerleye çalışan tekneye sözlü olarak uyarı yapıldıktan sonra kontrol timi botla tekneye çıktı. Tekneye giden ekipler çok sayıda Suriyeli kaçakla karşılaştı. Bunun üzerine kaçakları taşıyan tekne, Sahil Güvenlik gemisinin yanına çekildi. Daha sonra aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu toplam 114 Suriyeli karaya çıkarıldı. Bozyazı Sahil Güvenlik Komutanlığı'na getirilen göçmenlere, güvenlik güçlerince su ve gıda yardımı yapıldı.
Öte yandan, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı tarafından 1 Ocak - 26 Eylül 2016 tarihleri arasında 41 arama kurtarma faaliyetinde toplam 1665 göçmenin sağ olarak kurtarıldığı bildirildi.

FOTOĞRAFLI