MERSİN'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan 11 personel açığa alındı.

Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz tarafından yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü ile ilgili basında çıkan haberler üzerine kurum bünyesinde oluşturulan OHAL Koordinasyon Kurulu'nun 27.07.2016 tarihinde yapılan toplantısında görülen lüzum üzerine toplam 11 personel hakkında araştırma ve inceleme yapılmasına karar verilerek, Teftiş Kurulu'na sevk edildiği belirtildi.
Kocamaz, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Soruşturmanın selameti açısından 11 personel  27.07.2016 tarihi itibariyle görevlerinden uzaklaştırılmıştır. Mersin Büyükşehir Belediyesi demokrasi ve milli iradenin Mersin'deki merkezidir. Milli iradeye aykırı hiçbir unsurun belediyemizde varlığına imkan sağlanamaz. 15 Temmuz, Türk demokrasisine yapılan menfur bir saldırıdır. Türk Milleti tarafından asla kabul edilemez. Bu konuda ülkede birlik ve bütünlüğümüze, Demokrasi ve Cumhuriyetimize yapılan hiçbir saldırı Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından tasvip edilemez. Bu elim olayı milletimize yaşatan FETÖ terör örgütüne ve yandaşlarına belediyemizde yer yoktur. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her kim olursa olsun, demokrasi düşmanlarını lanetliyoruz."

Açığa alınan personel arasında Tarsus Emniyet Müdürü iken emekliye ayrılıp, Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Zabıta Daire Başkanı olarak görev yapan Yaşar Aksoy da bulunuyor.