BURSA’nın merkez Yıldırım İlçesi’nde, "Ben Mehdi’yim" diyerek evinin penceresinden pompalı tüfekle çevreye ateş açan motor tamircisi 40 yaşındaki İrfan Gökdemir, 3 polisi yaraladı. Zaman zaman ateş açmaya devam eden Gökdemir'in etkisiz hale getirilmesi için polis geniş güvenlik önlemi aldı, bölgeye özel harekat timleri çağrıldı.

Olay, bugün saat 10.00 sıralarında merkez Yıldırım İlçesi Mucur Sokak’ta meydana geldi. İrfan Gökdemir, 3 katlı evinin parmaklıklar bulunan giriş katının penceresinden pompalı tüfekle rastgele ateş açmaya başlayınca komşuları durumu polise bildirdi. Bunralımda olduğu belirtilen Gökdemir, gelen polis ekibine doğru da ateş açtı. Bu ateş sırasında yaralanan olmazken, saldırgan gazetecilerin evinin önüne gelmesini istedi. Pencereye yaklaşan gazetecilere, "Ben Mehdi’yim. 21 Aralık günlerin uzadığı gün. Mehdiliğimi ilan ediyorum. Gittim dedemin köklerini buldum Horasan’da. İki çocuk yetiştirdim onlar da göreve talip" dedi.

Polisin gazetecileri uzaklaştırması üzerine Gökdemir yeniden pompalı tüfekle ateşe başladı. Saçmaların isabet ettiği ekip otosundaki Önleyici Hizmetler Şubesi’nde görevli  iki polis memuru cam kırıklarından yaralandı. Tekrar açılan ateşde de bir polis memuru bacağına isabet eden saçmayla yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralı 3 polisin sağlık durumlarının ağır olmadığı bildirildi.

Polisler bir yandan elinde tüfek bulunan Gökdemir'i ikna çabalarını sürdürürken, diğer yandan operasyon için Özel Harekat ekiplerini çağırdı.

ÖZEL HAREKAT EKİPLERİ GELDİ

Bursa’nın merkez Yıldırım İlçesi’nde, "Ben meydiyim" diyerek evinin pencerisinden pompalı tüfekle çevreye ateş açıp 3 polis memurunun yaralanmasına neden olan İrfan Gökdemir’in saat 10.00'da başlattığı eylemi, 3 saati geride bıraktı. Cinnet getirdiği sanılan Gökdemir’in ikna edilmesi için babası Cemal Gökdemir ile akrabası olduğu bildirilen Zafer Orhan olayın meydana geldiği sokağa getirildi.

İrfan Gökdemir’i ikna çabaları sürerken, Özel Harekat ekipleri de Mucur Sokağa gelerek hazırlıklara başladı. Sokağa giriş çıkışlara kapatan polis, sık sık anons yaparak vatandaşların balkon ve pencerelerden uzaklaşmalarını istiyor.

OTOMOBİLİ YAKMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

Bursa’nın merkez Yıldırım İlçesi’nde, "Ben mehdiyim. Beni İran'dan bekliyorlar. İran'a 'f' ekliyorsun, İrfan oluyor. Gerçek Mehdi benim" diyerek evinin penceresinden pompalı tüfekle çevreye ateş açıp 3 polis memurunun yaralanmasına neden olan İrfan Gökdemir, babasına ait otomobili yakmak isterken özel harekat polisleri tarafından 4 saat sonra etkisiz hale getirildi.

Saat 10.00’da başlattığı eylemi sürdürürken, demir parmaklıklar önüne evdeki tüpgazı çıkaran İrfan Gökdemir, daha sonra eline geçirdiği çekiçle kapı önünde park halinde bulunan babasına ait 16 CDZ 95 plakalı otomobile vurmaya başladı. Gökdemir, daha sonra otomobilin üzerine sıvı bir madde dökerek ateşe verince itfaiye ekibi tazyikli suyu önce araca daha sonra Gökdemir’in üzerine sıktı. Çıkan kargaşa sırasında ön ve arka kapıdan aynı anda eve giren özel harekat ekipleri Gökdemir’i, eyleme başladıktan 4 saat sonra, saat 14.00 sıralarında etkisiz hale getirdi.

Evde yapılan aramada 2’si tek kırma 3 tüfek ele geçirildi. Eylemin ilk başladığı anlarda evin üst katında bulunan İrfan Gökdemir’in annesi Hanife Mutlu da evden çıkarıldı. Müdahale sırasında, Gökdemir’in komşularından Elmas Mutlu adlı kadın sinir krizi geçirdi. Mutlu, ambulansla Muradiye Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Cinayet bürosu ekiplerince Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen İrfan Gökdemir’in iki yıl önce Muradiye Devlet Hastanesi’nin temizlik işlerini yapan taşeron firmada çalıştığı ve işten çıkarıldığı öğrenildi.

İş Mahkemesi’nde dava açan ve 8 bin lira tazminat kazanan ancak bu parayı alamadığı için bunalıma giren Gökdemir’in eşi ve çocuklarının Erzurum’da olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.