OTOMOBİLİ YAKMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI
Bursa’nın merkez Yıldırım İlçesi’nde, "Ben mehdiyim. Beni İran'dan bekliyorlar. İran'a 'f' ekliyorsun, İrfan oluyor. Gerçek Mehdi benim" diyerek evinin penceresinden pompalı tüfekle çevreye ateş açıp 3 polis memurunun yaralanmasına neden olan İrfan Gökdemir, babasına ait otomobili yakmak isterken özel harekat polisleri tarafından 4 saat sonra etkisiz hale getirildi.
Saat 10.00’da başlattığı eylemi sürdürürken, demir parmaklıklar önüne evdeki tüpgazı çıkaran İrfan Gökdemir, daha sonra eline geçirdiği çekiçle kapı önünde park halinde bulunan babasına ait 16 CDZ 95 plakalı otomobile vurmaya başladı. Gökdemir, daha sonra otomobilin üzerine sıvı bir madde dökerek ateşe verince itfaiye ekibi tazyikli suyu önce araca daha sonra Gökdemir’in üzerine sıktı. Çıkan kargaşa sırasında ön ve arka kapıdan aynı anda eve giren özel harekat ekipleri Gökdemir’i, eyleme başladıktan 4 saat sonra, saat 14.00 sıralarında etkisiz hale getirdi.
Evde yapılan aramada 2’si tek kırma 3 tüfek ele geçirildi. Eylemin ilk başladığı anlarda evin üst katında bulunan İrfan Gökdemir’in annesi Hanife Mutlu da evden çıkarıldı. Müdahale sırasında, Gökdemir’in komşularından Elmas Mutlu adlı kadın sinir krizi geçirdi. Mutlu, ambulansla Muradiye Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Cinayet bürosu ekiplerince Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen İrfan Gökdemir’in iki yıl önce Muradiye Devlet Hastanesi’nin temizlik işlerini yapan taşeron firmada çalıştığı ve işten çıkarıldığı öğrenildi.
İş Mahkemesi’nde dava açan ve 8 bin lira tazminat kazanan ancak bu parayı alamadığı için bunalıma giren Gökdemir’in eşi ve çocuklarının Erzurum’da olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Bülent CİVANOĞLU- Faruk KAHRAMAN/BURSA, () -

FOTOĞRAFLI