İZMİR'in Menemen İlçesi'nde dün sabaha karşı girdikleri marketten bilgisayar ve sigara çalan 3 kişi, kaçtı. Güvenlik kamerasını fark etmelerine rağmen rahat tavırlar sergileyen hırsızların, emeğini çaldığını söyleyen işyeri sahibi 26 yaşındaki Ahmet Polat, tepki göstererek bir an önce yakalanmalarını istedi.

Olay, dün saat 04.30 sıralarında, Koyundere Mahallesi 7509/2 Sokak'taki Polat Market'te meydana geldi. Ahmet Polat'a ait marketin önüne gelen kimliği belirsiz üç kişi, önce çevreyi kolaçan etti. Ardından işyerinin kapısını kanırtan ve bunu yaparken karşıdaki inşaattan aldıkları tahtayı da kullanan kapüşonlu hırsızlar içeri girdi. Kapıyı açmaya çalışırken güvenlik kamerasını fark edip kalasla yönünü çevirmeye çalışan hırsızlar, başarılı olamayınca aldırmayıp hırsızlığa devam etti. İşyerindeki masa üstü bilgisayar ile değişik markalarda sigaraları çalan hırsızlar, daha sonra kaçtı.

Sabah geldiği işyerinin kapısının açık olduğunu fark eden market sahibi Ahmet Polat, işyerinden 5 bin liralık hırsızlık gerçekleştiğini görünce durumu polise bildirdi. Olay yerinde inceleme yapan ve delil arayan polis, güvenlik kamerası görüntüsünün bir kopyasını aldı. Kayıplara karışan hırsızların kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlatıldı.

4 yıldır market işlettiğini söyleyen işyeri sahibi Ahmet Polat, "Hırsızlar gelip, emeğimi çaldı. Sabaha doğru markete girip yaklaşık 5 bin lira değerinde olan sigara ve bilgisayarımı almışlar. Polise gidip şikayetçi oldum. En kısa zamanda yakalanmalarını bekliyorum" dedi.