İlker KILIÇASLAN/ MANİSA, () - MANİSA İl Emniyet Müdürlüğü'nce terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik düzenlenen operasyonda, 2 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklandı.
Manisa'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik istihbarat çalışmalarını yoğunlaştıran Manisa Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezdeki Kazım Karabekir, Nurlupınar, Horozköy, Akpınar ve Ege mahalleleri ile Salihli İlçesi'nde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.
Dün saat 05.30'da yapılan baskınlarda M.H.Ö. (16), M.S. (18) gözaltına alındı. Aramalarda çok sayıda örgütsel dokümanla birlikte kent merkezlerinde olası eylemlerde kullanılmak üzere bir ruhsatsız av tüfeği, bu tüfeğe ait 67 fişek, 19 molotofkokteyli ve 1 gaz maskesi ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 zanlı tutuklandı.
Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, bölücü örgüte yönelik operasyonların kararlılıkla devam edeceğini belirterek, vatandaşların şüpheli gördükleri evleri ve kişileri ihbar etmelerini istedi.

FOTOĞRAFLI