Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, sokaklarda uyuşturucu madde satan torbacılara karşı yürüttükleri mücadele başarılı olan 15 polisi altınla ödüllendirdi.

İl Emniyet Müdürü Ceren, makamında düzenlediği ödül töreninde uyuşturucu mücadele konusunda önemli çalışmalar yaptıklarının altını çizerek, "Uyuşturucu bizim önemli konularımızdan bir tanesi. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi madde bağımlığından ve uyuşturucu satanlardan uzak tutmak için canla, başla çalışıyoruz. Bunun için Emniyet Müdürlüğümüzdeki ekiplerimiz önemli çalışmalara imza atıyor. Manisa sokaklarında, okul önlerinde asla uyuşturucu madde satılmasına izin vermeyeceğiz. Gereken neyse yapacağız'' diye konuştu.


İl Emniyet müdürü Ceren uyuşturucu ile mücadele konusunda başarı sağlayan 14 polisin, başka birimlerinde görev yapan personele örnek olacağını belirterek, "Ödül alan personelimiz 15 Eylül-15 Mayıs tarihleri arasında uyuşturucu madde yakalanmasına yönelik başarılı bir çalışma yürütmüştür. Yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı personelimizi ödüllendirmek, hem onların ilerde motivasyonlarını daha da artıracağına, hem de diğer personellerimize örnek olacağına inanıyorum'' dedi.

Ceren ayrıca, uyuşturucu madde yakalanmasında başarılı olan personelin yaklaşık 1,5 kilo bonzai ile yaklaşık 12 kilo esrar maddesi ele geçirdiğini ifade etti.


Açıklamanın ardından Ceren, ilk olarak yaklaşık 8 aylık süreç içerisinde 101 torbacıyı yakalayarak cezaevine gönderen polis memuru Kazım Oktay Malgir'e tam altın ödülünü takdim etti. Ceren daha sonra uyuşturucu madde yakalanmasında başarılı olan 14 personelden 2.,3. Ve 4. Olanlara yarım, diğer 10 personele ise birer çeyrek altın hediye etti.