SİLAHLI terör örgütü yöneticiliği gerekçesiyle mahkum olan Fahri Memur, 8 yıllık tutukluluk süresinin ardından 4'üncü yargı paketi kapsamında bugün denetimli serbestlik ile tahliye edildi.
2000 yılında kamuoyunda Malatyalılar Grubu olarak bilinen silahlı terör örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla tutuklanan Fahri Memur bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Daha sonra süren davada 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Memur, Yargıtay'ın cezayı onaması ile birlikte 2007 yılında Malatya E Tipi Cezaevine konuldu.
8 yıl cezaevinde hükümlü kalan Memur, son 4'üncü yargı paketi kapsamında bugün denetimli serbestlikten faydalanarak tahliye edildi. Çıkışta sevenleri ve STK’lar tarafından karşılanan Memur, kimseye karşı bir kin ve öfkelerinin olmadığını belirterek “Biz onları Allah’a havale ediyoruz. ‘Ocaklarına ateş düşsün’ de demiyoruz” dedi.
Malatya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'ndan öğleden sonra tahliye edilen Memur’u İslami Dayanışma Vakfı, Sivil Dayanışma Platformu, Anadolu Platformu yönetici ve üyeleri ile 8 yıl aynı davada hapis yatan Zekeriya Şengöz karşıladı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın da karşılamaya geldiği Fahri Memur ise yaptığı açıklamada, kimseye karşı bir kin beslemediğini söyledi.
Yaşadıkları 28 Şubat sürecinde bazı kesimlerin mağdur edildiğini belirten Memur, “Kimseye karşı da kinimiz yok, öfkemiz yok. Ama Müslümanlara, insanlarımıza bu zulmü reva görenlere de hakkımızı helal etmiyoruz. Biz onları Allah’a havale ediyoruz. Ocaklarına ateş düşsün de demiyoruz. Ama Allah müstahaklarını versin diyoruz. Neyi hak etmişlerse Allah onu versin” dedi.
Fahri Memur ile birlikte aynı süreçte tutuklanarak 8 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 27 Mayıs 2014 tarihinde tahliye edilen Zekeriya Şengöz de, “28 Şubat sürecinde bir sıkıntı yaşadık. Ama tecrübe edindik, bütün Müslümanlar, bütün sağduyulu insanlar. Şimdi bundan sonrası için toplumsal sağduyuyu hep birlikte beraber onarmanın, tamir etmenin, ihya etmenin yollarını arayacağız. Ve bu hususta da kararlıyız” dedi.
Açıklamaların ardından Fahri Memur kendisini karşılamaya gelenlerle tek tek kucaklaştıktan sonra konvoy halinde evine geçti.

FOTOĞRAFLI