ZONGULDAK'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü maden ocağında sabah saatlerinde çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın nedeniyle ocaktaki tüm işçiler tahliye edildi. TTK Genel Müdürü Burhan İnan, kömürün bulunmadığı ana yol üzerinde ahşap tahkimatta etkili olan yangının kontrol altına alındığını, olumsuz bir durumun olmadığını söyledi.
Yerin 320 metre altında ana galeride 3-4 metrelik alanda açık alevli etkili olan yangın, sabah işçilerin 07.30'da iş başı yapmak için ocağa indiği sırada fark edildi. Yangın nedeniyle maden ocağını duman kapladı. Yaklaşık 650 işçinin çalıştığı ocak kısa sürede tahliye edildi. TTK tahlisiye ekibi yangın bölgesine sevk edildi. Ekipler yangını söndürme çalışmalarını sürdürürken, işçiler de ocak önünde bekliyor.
TTK Genel Müdürü Burhan İnan, inceleme yapmak için ocağa indi. Ocağa inmeden önce gazetecilere açıklama yapan İnan, kömürün bulunmadığı ana yol üzerinde ahşap tahkimatta etkili olan yangının kontrol altına alındığını, olumsuz bir durumun olmadığını söyledi.
Genel Maden İşçileri Sendikası Üzülmez Şubesi Başkanı Tayfun Demir de tahlisiye ekibinin yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, şöyle dedi:
"Herhangi bir sıkınaya yer vermemek için gerekli önlemleri aldık. Şu anda hafif bir yangın var ama genel anlamda duman olduğu için ocağı tahliye ettik. Köpük basarak müdahale ediliyor. İşçi arkadaşlarımıza izin verildi. Ocaklarımız havalandırılacak. Emniyeti alınmış bir şekilde önümüzdeki saatlerde tedbirimizi aldıktan sonra ocakta üretime devam edilecek."

FOTOĞRAFLI