Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),()– TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesi’nde amatör maçtaki bir pozisyonda topa kafa ile vurmak isterken yere düşen 19 yaşındaki futbolcu Süleyman Koçtan, kayarak kalenin yaklaşık 5 metre arkasındaki duvara kafasını çarptı. Çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan Koçtan’ın kafatasında çatlak olduğu belirlendi. Genç oyuncunun hayati tehlikesi sürerken, Muratlı Belediyespor Kulüp Başkanı İsa Kunt, statta ambulans olmadığını ve kale arkasındaki duvarda herhangi bir tedbir alınmadığı için oyuncusunun ağır yaralandığını söyledi.
Tekirdağ Süper Amatör Ligi’nin 9’uncu haftasında Çorlu Kültür Sultanspor ile Muratlı Belediyespor,  Ahmet Taner Kışlalı Stadı'nda karşılaştı. Maçın 65'inci dakikasında Muratlı Belediyespor rakip kalede gol aradığı bir pozisyonda cezaalanı içinde rakip oyuncu ile kafa topuna çıkan Süleyman Koçan topa vurduktan sonra yere düşerek, zeminin ıslak olması nedeniyle kaydı ve kale arkasındaki duvara çarptı. Genç oyuncu uzun süre yerden kalkamayınca hakem maçı durdurup sahaya sağlık görevlilerini çağırdı. Yapılan ilk müdahalenin ardından statta ambulans olmadığı için 112’den ambulans istendi. İhbar üzerine gelen ambulansa konulan Koçtan, Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
KAFATASI ÇATLAMIŞ
Hastanede yapılan ilk incelemesinde kafatasında çatlak tespit edilen Süleyman Çoktan yoğun bakımda tedavi altına alındı. Muratlı Belediyespor Başkanı İsa Kunt, statta ambulans olmamasına tepki görerek kalenin hemen arkasındaki duvar için de önlem alınmadığını söyledi. Kunt, “Bu sahaya ya maç verilmemesi gerekiyor ya da o duvarların olduğu yere bir tedbir alınması gerekiyor. Futbolcumuz bir pozisyon sonrasında yere düşerek zeminin ıslak olmasıyla kayması sonucu maalesef başını kale arkasında bulunan duvara çarptı. Uzun süre yerden kalkamadı. Ambulans olmayınca hemen ambulans çağırdık. Hastaneye kaldırıldı. Doktorlar yaptığı kontrolde oyuncumuzun kafatasında çatlak olduğunu söylediler. Dualarımız tüm takım olarak onunla” diye konuştu.
FUTBOLCULAR HASTANEYE AKIN ETTİ
Muratlı Belediyespor’un oyuncu değişikliğiyle devam eden karşılaşmayı Çorlu Kültür Sultanköyspor 2-1 kazanırken, maçın bitmesinin ardından iki takım oyuncuları da hastaneye geldi. Futbolcular, genç oyuncunun yaşadığı olay için çok üzüntülü olduklarını ifade ederek, sağlığına kavuşması dilediler. 

FOTOĞRAFLI