BURSA'da 3 gündür etkili olan şiddetli lodos dün hızı en yüksek 129.3 km/s, ortalama hızı ise 110 km/s civarında ölçülerek en yüksek seviyelere çıktı. Valilikten alınan bilgilere göre, 306 çatı uçması meydana gelirken, 100 araç hasar gördü, 3 kişi hayatını kaybetti.

Marmara bölgesini etkisi altına alan şiddetli lodosun en çok etkilediği illerden biri de Bursa oldu. Bursa Valiliği tarafından oluşturulan İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre kent genelinde 306 çatı uçması, çok sayıda tabela, arızalı işaret levhası ve reklam panosu, çok sayıda araç ve enerji nakil hattı direği ile iletişim (telefon hattı) direği devrilmesi olayı yaşandı. Yaşanan bu olaylar nedeniyle 100 aracın hasar gördüğü tespit edildi.

LODOS BURSA'DA 3 CAN ALDI

Şiddetli lodos nedeniyle bu sabah İzmir Yolu üzerinde yeni stadyum önünde vinç devrilmesi nedeniyle ticari araçta yolculuk yapan sürücü Fatih Demirkıran vefat ederken, taraçta bulunan bir kişi yaralandı. Kestel Aksu Mahallesinde de başına tuğla düşmesi sonucu yaralanan bir kişi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Ayrıca Mustafakemalpaşa İlçesi'nde bir kişi zarar gören çatısına müdahale etmek isterken çatıdan düşerek hayatını kaybetti.

Düşen ve kopan parçalardan  dolayı yaralanan 110 kişi, çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Çok sayıda karbon monoksit zehirlenmesi ihbarı yapılırken, 20 kişi 112 acil servis ekipleri tarafından çeşitli hastanelere götürüldü.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiler doğrultusunda şiddetli lodosun hızını kaybederek saatte 60-70 km/s hızının ise gece saatleri itibarı ile düşeceği öğrenildi

FOTOĞRAFLI