DİYARBAKIR- Bingöl karayolunda bu sabah PKK'lı teröristlerin menfeze tuzakladıkları bombayı, askeri midibüsün geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatmaları sonucu ilk belirlemelere göre 6 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Saldırı, Diyarbakır-Bingöl Karayolunun Lice İlçesi Mermer Mahallesi yakınlarında bugün saat 09.40'da meydana geldi. Karayolu üzerinde mayın arama tarama faaliyetinde bulunduktan sonra birliklerine dönen askerleri taşıyan zırhlı midibüsün geçişi sırasında, teröristler karayolu üzerindeki menfeze tuzakladıkları bombayı uzaktan kumanda ile patlattı.
Şiddetli patlamada araçta bulunan 6 asker şehit olurken 1 askerin de yaralandığı öğrenildi. Saldırının ardından bölgeye Diyarbakır ve Lice'den çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralı asker Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Saldırının ardından karayolu trafiğe kapatılarak başka patlayıcı bulunup bulunmadığı araştırıldı. Bölgeye askerler de sevk edilerek, saldırıyı düzenleyen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Operasyona helikopterle de havadan testek verildi.