KONYA'da polisin yaptığı operasyonda kurusıkı tabancaları kendilerine ait av bayisinde normal tabancaya dönüştürüp oto yıkamacıda sattıkları öne sürülen 3 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramada 20 ruhsatsız tabanca, 20 ruhsatsız av tüfeği ve kuru sıkıdan dönüştürülmüş 15 tabanca ele geçirildi.
Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, son günlerde yapılan asayiş kontrollerinde çok sayıda kuru sıkıdan dönüştürülmüş tabanca ele geçirilmesi üzerine harekete geçti. Yapılan araştırma sonucu bir şebekenin kurusıkı tabancaları, normal tabancaya dönüştürüp sattığını tespit etti. Polis, 3 ay süren teknik ve fiziki takip sonrası dün operasyon düzenledi.
Karatay İlçesi’ndeki şebekeye ait bir oto yıkama iş yerine baskın düzenleyen polis, H.F., Y.D.T. ve S.B.’yi gözaltına aldı. İş yerinde yapılan aramada 4 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Operasyonu derinleştiren polis, şüphelilerin kurusıkı tabancaları Karatay İlçesi’ndeki kendilerine ait bir av bayisinin arka bölümündeki atölyede normal tabancaya dönüştürdüklerini saptadı. Av bayiine yapılan baskında, 16 adet ruhsatsız tabanca, 20 ruhsatsız av tüfeği ve 15 adet de kurusıkıdan dönüştürülmüş tabanca ele geçirdi. Şebeke üyelerinin kurusıkıdan dönüştürülmüş tabancaları bin 500 ila 2 bin lira arasında değişen fiyatlara, ruhsatsız tabancaları da 5 ila 6 bin lira arasında değişen fiyatlarla sattıkları öne sürüldü. Şüphelilerin kurusıkı tabir edilen tabancayı kendilerine ait av bayisinin arka bölümdeki atölye de normal tabancaya dönüştürüp, oto yıkıma işyerinde sattıkları iddia edildi.
Poliste ifadeleri tamamlanan zanlılar, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra bugün adliye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI