Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, () - ANAYASA Mahkemesi tarafından kapatılan HADEP'in kurucularından olan ve 3 yıl önce memleket hasretine dayanamayarak yaşadığı Avusturya'da intihar eden Kürt siyasetçi Cemal Kavak'ın oğlu 22 yaşındaki oğlu Rojhat Kavak da, babası gibi geride bir mektup bırakıp İsviçre'nin Luzern kentinde ormanlık alanda kendini asarak yaşamına son verdi. Cenazesi babası gibi Diyarbakır'a getirilecek olan Kavak, geride bıraktığı mektubunda, "Burada geçen zamanda da ülkeme faydalı bir birey olabilmek için çaba harcadım. Fakat yüreğimde öyle bir hasret büyüdü ki, artık burada sürdürdüğüm yaşam dayanılmaz hale geldi" dedi.
Avrupa'da yaşayan kapatılan HADEP kurucularından olan ve 15 Ağustos 2012 tarihinde Avusturya’nın İnsburg kentinde geride bir mektup bırakarak intihar eden Kürt siyasetçi Cemal Kavak'ın, İsviçre'ye iltica eden oğlu Rojhat Kavak da babası ile aynı kederi paylaştı. Rojhat Kavak, önceki akşam İsviçre'nin Luzern kentinde ormanlık alanda kendini asarak yaşamına son verdi. Geride bir mektup bırakan Kavak şunları yazdı:
"Kararım tartışmasız yanlış bir karardır, fakat ben yapamadım yenik düştüm. Başarılı bir hayat, güzel bir gelecek yolunda kararlı adımlarla sonuç ala ala, direne direne yürüyordum. Ne var ki tüm bunlar bir amaç doğrultusunda anlam kazanıyordu. Belki ufak bir yaşta ülkemi terk etmek zorunda kaldım. Burada geçen zamanda da ülkeme faydalı bir birey olabilmek için çaba harcadım. Fakat yüreğimde öyle bir hasret büyüdü ki artık burada sürdürdüğüm yaşam dayanılmaz hale geldi."
DİYARBAKIR'A GETİRİLECEK
Baba Cemal Kavak da 3 yıl önce intihar etmeden önce geride bıraktığı mektubunda, sürgün yaşamına ancak bu kadar dayanabildiğini ve Kürt halkının kendisini doğru anlamasını ve doğru sahiplenilmesini istemişti. Babası Cemal Kavak gibi Rojhat Kavak'ın  cenazesinin de Diyarbakır'a getirilerek babasının yanına defnedileceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI