Mustafa KOZAK/ANTALYA, () - ANTALYA'da ağabey- kardeş kavgasında bir çocuğunu kaybeden 65 yaşındaki Halime Acar, duruşmada sanıklar arasındaki büyük oğlunun üzerine bastonuyla yürüyüp Kürtçe beddua etti.
Antalya'da geçen yıl 29 Eylül'de 24 yaşındaki Sezer Acar ile ağabeyi 46 yaşındaki Enver Acar telefonda tartıştı. Tartışmanın ardından Sezer Acar, aracıyla ağabeyinin Aksu ilçesi Zeytinlik Mahallesi'ndeki evine gitti. Tartışmanın büyümesi üzerine 2 kardeş arasındaki kavgaya Enver Acar'ın oğlu Emre, diğer oğlu 13 yaşındaki E.A. ile akrabaları Rezan Kavak da dahil oldu. Ağabey- kardeş kavgasının büyümesi üzerine vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine geldiklerinde Sezer Acar'ı yerde tekmelenirken bulan polis memurları Burhanettin Ay ve Ahmet Akkaş, biber gazıyla tarafları ayırdı. Başına demir bükme makasıyla vurulduğu iddia edilen Sezer Acar, hastanede 9 gün sonra yaşamını yitirdi. Olaydan sonra Enver Acar, oğlu Emre ile akrabaları Rezan Kavak tutuklandı. Enver Acar'ın kavgaya karışan 13 yaşındaki oğlu E.A.'nın ise tutuksuz yargılanmasına karar verildi.
TEK KİŞİ ŞİKAYETÇİ OLDU
Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan sanıklar, geçen ay yapılan ilk duruşmada suçsuz olduklarını söyledi. Sanıklar, Sezer Acar'ın arbede sırasında yere düştüğünü iddia etti. Ölenle öldürenler kardeş olunca sanıklardan sadece Sezer Acar'ın kardeşlerinden Ömer Acar şikayetçi oldu. Diğer yakınları ise olayı Allah'a havale ettiklerini belirterek şikayetçi olmadı.
BASTONUYLA YÜRÜYÜP KÜRTÇE BEDDUA ETTİ
İlk duruşmada sanıklardan şikayetçi olmadığını söyleyen Sezer Acar'ın annesi Halime Acar, önceki gün görülen davanın ikinci duruşmasında kendisini tutamadı. Halime Acar, duruşma başlar başlamaz sanıklar arasındaki büyük oğlu Enver Acar'ın üzerine bastonuyla yürüyerek, Kürtçe beddua etmeye başladı. Mahkeme başkanı Şenol Demir'in uyarısıyla yerine oturan Halime Acar, oturduğu yerden de konuşmaya devam edince duruşmanın kapalı yapılmasına karar verildi.
'KÖTÜLÜK YAPACAK BİRİ DEĞİLİM'
Duruşmada sanıkların avukatı Aziz Çetin, Sezer Acar'ın ölümüyle sonuçlanan olayla Rezan Kavak'ın hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. Enver Acar'ın da olaya bir katılımı olmadığını aktaran Çetin, 2 sanığın tahliyesini talep etti. Avukat Çetin, sanıklardan Emre Acar yönünden ise durumu mahkemenin takdirine sunduklarını söyledi. Enver Acar da 9 çocuklu ailenin en büyüğünün kendisi olduğunu belirterek, "Ben zikir ehli insanlara kötülük yapacak biri değilim" dedi. Şikayetçi olduğunu yineleyen Ömer Acar ise "Benim kardeşimi bilerek tasarlayarak dövüp öldürdüler. Sanıkların dördünden de şikayetçiyim" dedi.
AYRI AYRI ÇIKARTILDILAR
Adli Tıp Kurumu'ndan Sezer Acar'ın ölümüyle ilgili talep edilen raporun beklenmesine karar veren mahkeme, sanıkların tahliye talebini reddedip duruşmayı erteledi. Duruşmadan sonra sanıklardan şikayetçi olan ve olmayan kardeşler arasında bir olay çıkmaması için polis tarafları adliyeden ayrı kapılardan çıkardı.

FOTOĞRAFLI