Mithat ABAKAN/ MANAVGAT (Antalya), () - ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde kuaförde tıraş olurken tartıştığı 37 yaşındaki Özgür Gökoğlu'nu bıçakla öldürmekten yargılanan 38 yaşındaki Ünsal Sarı, 18 yıl hapis cezasına mahkum oldu.
Geçen 8 Nisan akşamı kuaför salonunda tıraş olan Özgür Gökoğlu ile aralarında husumet bulunan Ünsal Sarı arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Ünsal Sarı, Gökoğlu'nu bıçaklayarak kaçtı. Manavgat Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Gökoğlu yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan Sarı, tutuklandı. 'Kasten öldürmek' suçundan hakkında dava açılan Ünsal Sarı'nın yargılandığı davanın karar duruşması Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Ünsal Sarı, avukatları, Gökoğlu'nun ailesi ve avukatları katıldı.
"'YANDIM' DİYE BAĞIRDIĞINI DUYDUM"
Duruşmada, olayın olduğu kuaför salonunun sahibi Ali İnce tanık olarak dinlendi. İnce, yardımcısının Gökoğlu'nu tıraş ettiğini söyledi. Sanık Ünsal Sarı'nın da kuaföre geldiğini ve sıra beklediğini anlatan Ali İnce, şunları anlattı:
"İkilinin arasında daha önce yaşanan kavgayı bildiğim için müşterimi tıraş ederken diğer yandan ikisini takip ediyordum. Bu sırada Özgür, sigara içmek için dışarı çıktı. Montundan sigara almak isterken, Ünsal'la karşılaştılar, bir şeyler konuştular. Bu sırada, Ünsal'ın Özgür'e, 'Beni neden dövdünüz?' diye sorduğunu; Özgür'ün de sinkaflı şekilde 'Burası yeri değil' dediğini duydum. Ünsal, dışarıda konuşmak istediğini söyleyince, Özgür, 'Neden dışarıda konuşalım. Bunlar dışarı çıksın, burada konuşalım' dedi. Bunun üzerine biz dışarı çıktık. İkili bir süre bir şeyler konuştu. Dışarıdayken, bir ara Özgür'ün 'Yandım' diye bağırdığını duydum. Hemen içeri girdim, polis ve ambulansı aradım."
KAMERA KAYITLARI İNCELENDİ
Avukat Engin Gökoğlu, sanık Ünsal Sarı'nın doğrudan kasten adam öldürme suçundan cezalandırılmasını, haksız tahrik indiriminin uygulanmamasını ve hakimin takdir indiriminden faydalandırılmamasını talep etti. Sanık avukatı Ramazan Ecevitoğlu ise bıçaklama olayı öncesi sinkaflı sözler ve küfürler nedeniyle sanığın tahrik edildiğini savundu. Ecevitoğlu, kuaförde gerçekleşen cinayetle ilgili güvenlik kamerası kayıtlarının izlenmesini talep etti. Mahkeme heyetinin kabul etmesi üzerine duruşmada güvenlik kamerası kayıtları izlendi.
AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ
Görüntülerin izlenmesinin ardından savcı mütalaa verdi. Savcı, sanık Ünsal Sarı'nın tanık beyanlarında da sabit olduğu şekilde tasarlayarak maktulü öldürdüğünün anlaşıldığı bu nedenle ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını ve haksız tahrik indiriminin uygulanmamasını talep etti.
18 YIL HAPİS CEZASI
Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme heyeti, sanık Ünsal Sarı'ya kasten öldürme suçundan ömürboyu hapis cezası verirken, iyi hal indirimi uygulamadığı sanığı haksız tahrik indirimi nedeniyle toplam 18 yıl hapisle cezalandırdı. Duruşmanın ardından adliye içerisinde sinir krizi geçiren Özgür Gökoğlu'nun eşi Derya Gökoğlu'nu yakınları sakinleştirdi.

FOTOĞRAFLI