BURSA’nın merkez Osmangazi İlçesi Soğanlı Mahallesi’nde dün akşam uçan balon imalathanesinde başlayan 12 itfaiye aracı, 40 tanker, 80 itfaiye eri, 30 gönüllü itfaiyeci, NAK, AKUT ve sivil savunma ekiplerinin müdahale ettiği yangında, 5 itfaiye eri dumandan etkilendi. Yangın sırasında fabrika bahçesinde bulunan 4 köpeğin telef olduğu belirlendi.
Dün saat 19.00 sıralarında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle 2 saat içerisinde kontrol altına alınabildi. Yangının, ilk olarak, uçan balonlara helyum gazı dolduran bir fabrikada çıktığı ve helyum tüplerinin patlasıyla diğer işyerlerine sıçradığı öğrenildi. Yangın sırasında yaşanan ve kameralar tarafından görüntülenen patlamalar korku ve paniğe neden oldu.
5 İTFAİYE ERİ ALEVLERLE BOĞUŞURKEN DUMANDAN ETKİLENDİ
Helyum imalathanesinde başlayan yangın, patlamalar nedeniyle çevrede bulunan lastik deposu ve kereste fabrikasına da sıçradı. Yangına 80 itfaiye eri ve 30 gönüllü personel 5 farklı noktadan köpük ve su ile müdahale etti. Lastiklerin yanmasıyla kara dumanlar bölgeyi sardı. 5 itfaiye eri, yoğun dumandan etkilendi. Vatandaşlar, itfaiye erlerini yere yatırıp maskelerini çıkartarak hava almalarını sağladı. İtfaiye personeline, daha sonra su ve ayran verildi.
RAYLI SİSTEM DURDURULDU, KARAYOLU TRAFİĞE KAPATILDI
Alevlerin 3 farklı fabrikayı sarması ile birlikte binalardan Bursa-İzmir Karayolu’na parçalar düştü. Alev ve dumanların karayolunu tamamen kaplamasıyla, Bursa-İzmir karayolu iki yönlü olarak iki saatliğine trafiğe kapatıldı. Dumanların, Bursaray istasyonunu da sarmasıyla raylı sistem seferleri de durduruldu. Arabayatağı İstasyonu'ndan metroya binenler, Şehreküstü İstasyonu'na kadar gelebilirken, Uludağ Üniversitesi istasyonunda binen yolcular ise Sırameşeler istasyonunda inmek zorunda kaldı.
Büyüyen yangın nedeniyle bölgede bulunanların işyerlerindeki bilgisayar ve kasaları dışarı çıkarmak için büyük uğraş verdiği görüldü. Alevlerin arasında kalan işyerlerindeki 4 köpek ise yanarak telef oldu. Alevlerin akaryakıt istasyonuna 25 metre kadar yanaştığı yangın güçlükle kontrol altına alınırken, açıklama yapan Bursa İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, şöyle dedi:
"Yangında 12 itfaiye aracımız, 40 tankerimiz, 1 kepçemiz, 80 itfaiye erimiz, 30 gönüllü personelimiz, arama kurtarma ve sivil savunma ekiplerimiz görev yaptı. Yangına 5 ayrı noktadan müdahale ederek 2 saat içerisinde kontrol altına aldık. Helyum dolum fabrikası, keresta imalathanesi ve lastik deposu yanmış durumda. Olay yerine giderek keşif yapacağız. Yangının ne sebepten ve nerede başladığını tespit edeceğiz."

FOTOĞRAFLI