Hasan DÖNMEZ- Halil USLU / KONYA, () - KONYA'da yedikleri mantardan zehirlenen 2 kişi öldü, 21 kişi hastanelik oldu. Bu 21 kişiden 5'inin yoğun bakımda olduğu bildirildi.
Merkez Selçuklu İlçesi Hoca Cihan Mahallesi'nde oturan 30 yaşındaki Uğur Coşkun geçen 17 Ekim günü, Beyşehir'in Yenidoğan Mahallesi'nde oturan ailesinin dağlık alandan toplayıp gönderdiği mantardan yedi. Bir süre sonra rahatsızlanan Coşkun, Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Uğur Coşkun 21 Ekim salı akşamı yaşamını yitirdi. Coşkun'un Yenidoğan Mahallesi'nde oturan ve aynı mantardan yemeleri sonucu zehirlenen ablası 31 yaşındaki Şerife Sarıcan ile yeğeni 10 yaşındaki Süleyman Sarıcan'ın ise aynı hastanede tedavilerinin devam ettiği bildirildi.
Yine Yenidoğan Mahallesi'nde oturan ve geçen 19 Ekim günü yediği mantardan zehirlenmesi sonucu Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılan 55 yaşındaki İsmail Başpınar da dün gece öldü.
5 KİŞİ YOĞUN BAKIMDA
Beyşehir'de son bir haftada halen tedavileri devam eden Şerife Sarıcan ve oğlu Süleyman Sarıcan ile birlikte aralarında Yenidoğan Mahallesi'nden oturanların da bulunduğu 21 kişinin yedikleri mantardan zehirlenerek hastaneye başvurdukları, bunlardan 5'inin yoğun bakımda olduğu belirtildi.

FOTOĞRAFLI