Hasan DÖNMEZ- Yaşar COŞKUN/KONYA (Seydişehir), () - HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin yol kontrolü yapan güvenlik güçlerine yönelik saldırıda şehit olan 8 askerden Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş İbrahim Betin Konya kent merkezinde, Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Tünel de bugün Seydişehir İlçesi'nde toprağa verildi.
Yol kontrolü sırasında PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş 29 yaşındaki İbrahim Betin ve Jandarma Uzman Çavuş 24 yaşındaki Mustafa Tünel'in cenazeleri, Hakkari’de düzenlenen törenin ardından uçakla Konya’ya gönderildi. Birlikte şehit düşen ve her ikisi de bekar olan Astsubay Betin ile Uzman Çavuş Tünel'in cenazelerini Konya Havaalanı’nda Konya Valisi Yakup Canpolat, askerler, protokol üyeleri ve yakınları tarafından karşılandı. Konya 3’üncü Ana Jet Üssü’nde bulunan Türk Yıldızları Filosu’nun pilotları da şehitleri karşılayan askerler arasında yer aldı.
Şehitlerden Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Tünel'in cenazesi karayolu ile toprağa verilmek üzere memleketi Seydişehir İlçesi'ne gönderilirken, aslen Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nden olan şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş İbrahim Betin'in cenazesi ise merkez Selçuklu İlçesi Malazgirt Mahallesi İrfat Sokak'ta baba evine getirildi. İnşaat ustası babası Mehmet ve ev hanımı annesi Yüksel Betin burada gözyaşlarına boğuldu. 3 kardeşten en büyüğü İbrahim Betin'in, astsubay olmadan önce nakliyecilik yaptığı, en son geçen Ramazan ayından Konya'ya izne geldiği ve ailesiyle görüştüğü öğrenildi.
Şehit Astsubay İbrahim Betin, baba evinde helallik alınmasından sonra Musalla Mezarlığı içerisindeki Namazgahta cenaze namazı kılındı. Namaz kılındıktan sonra helallik istendiği sırada baba Mehmet Betin, "Yiğitler yiğidine helal olsun" diyerek oğlunu son yolculuğuna uğurladı. Andından şehit Astsubay Kıdemli Çavuş İbrahim Betin, Konya Şehitliği’nde toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI