KONYA'da Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı mahallelere yaklaşık 200 polisle asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamada, Suriyelilerin üst araması ve biyometrik kimlik kontrolü yapıldı.
Konya Emniyet Müdürlüğü, Suriye’deki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan ve Konya'da yaşayan Suriyelilere yönelik, huzur ve güvenin sağlanması amacıyla asayiş uygulaması gerçekleştirdi. Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı kent merkezindeki Şükran, Sahipata ve Şems Tebrizi Mahallesi'nde yaklaşık 200 polis eşliğinde gerçekleşen uygulamada, özelikle sığınmacılara ait işyerlerinde bulunanlar ile caddelerde gezenlerin üst araması ve biyometrik kimlik kontrolü yapıldı. Türkiye'ye girişinde kayıt yaptırmayıp biyometrik kimlik almayan Suriyeliler tespit edilip, kayıt yaptırmaları için Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne yönlendirildi.
Yaklaşık 3 saat süren uygulamada, mahallede gezen Türk vatandaşlarına yönelik de kimlik kontrolü gerçekleştirildi. Hakkında arama kararı bulunan bir kişinin de gözaltına alındığı bildirildi.

FOTOĞRAFLI