MARDİN'in Dargeçit İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin yola döşedikleri patlayıcıyı zırhlı polis aracı geçerken infilak ettirmesi sonucu şehit olan 4 polis memurundan 22 yaşındaki Ahmet Akalın, memleketi Konya'nın Doğanhisar İlçesi'ne bağlı Deştiğin Mahallesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit polis memuru Akalın'ın cenaze törenine yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin yola döşedikleri patlayıcıyı zırhlı polis aracı geçerken infilak ettirmesi sonucu 3 arkadaşı ile birlikte Konyalı 22 yaşındaki Ahmet Akalın da şehit düştü. Dün Mardin'de düzenlenen törenin ardından Şehit Akalın'ın cenazesi Konya'ya gönderildi. Gece askeri uçakla Konya'ya getirilen Şehit Akalın'ın cenazesi daha sonra karayoluyla memleketi olan Doğanhisar İlçesi'ne getirildi.

'HOŞGELDİN KUZUM'

Bir yıllık polis memuru Ahmet Akalın, öğle saatlerinde Doğanhisar Devlet Hastanesi Morgu'ndan alınarak baba evinin olduğu Deştiğin Mahallesi'ne getirildi. Yakınları tarafından gözyaşları arasında karşılanan Ahmet Akalın için baba evi önünde helallik alındı.
Yeğeninin cenazesini karşılayan teyzesi Fatma Deniz, ''Hoş geldin kuzum. Ağlamayacağım. Yerine ben geçeceğim. Yalvarırım beni de polis yapın. Ben de PKK ile savaşacağım'' diye feryat etti.
Şeker Fabrikası'nda işçi olarak çalışan babası Mustafa Akalın da oğlunun tabutunun bulunduğu cenaze aracının yanına gelerek dua etti. Anne Kamile Akalın sinir krizi geçirirken, sağlık ekipleri ambulansa alarak müdahale etti. Şehit polis memuru Akalın'ın biri polis memuru olduğu öğrenilen 3 kız kardeşi de gözyaşlarına boğuldu.

NİŞANLISI GÜÇLÜKLE AYAKTA DURDU

5 ay önce nişanlandığı ve önümüzdeki yıl da düğün yapacağı öğrenilen şehit polis memuru Ahmet Akalın baba evinin önünde alınan helalliğin ardından cenaze namazının kılınacağı Cumhuriyet Meydanı'na getirildi.
Burada toplanan yakınları gözyaşlarını tutamadı. Şehit Akalın'ın hemşire olan nişanlısı Kübra Eski'nin de güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Yakınlarının yardımı ile yürüyen Kübra Eski'nin 1995 yılında 3 yaşında iken annesi Türkan Eski'yi trafik kazasında kaybettiği öğrenildi.

ÇEYİZLERİ TABUTUNA KONULDU

Cuma namazının ardından şehit Ahmet Akalın'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu cenaze aracından indirilerek törenin yapılacağı caminin önüne konuldu. Nişanlı olan Şehit Akalın'ın tabutunun üstüne çeyizindeki çorap, tişört konuldu.

Şehidin tabutunun yanına gelen kardeşleri, nişanlısı ve akrabaları tabuta ve fotoğrafına sarılıp öperek gözyaşı döktü. Cenaze namazının kılındığı meydana asılan üzerinde Şehit Akalın'ın fotoğrafı ile birlikte 'Açılıp saçılan sözler, Şehit Kemiği sızlar, İntikamını gözler, Selam olsun şehidime' yazılı afiş dikkat çekti.
Şehit polis Ahmet Akalın, Orta Camisi'nde cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra tekbir sesleri ile 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Deştiğin ovası şehit yuvası', 'Kahrolsun PKK' sloganları eşliğinde getirildiği mahalle mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.

DEŞTİĞİNİN 6'NCI ŞEHİDİ

Şehit polis Akalın'ın amcasının oğlu Metin Akalın'ın da 1992 yılında doğuda vatani görevini yaparken şehit düştüğü öğrenildi. Şehit polis memuru Ahmet Akalın ile birlikte Deştiğin Mahallesi'ne 21 günde 2 ikinci şehit ateşi düştü. 14 Ağustos günü de Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada 27 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Dursun Taştiken, şehit düşmüştü. Deştiğin de Akalın ile birlikte 6 şehit olduğu öğrenildi.