Tolga YANIK/KONYA, () - KONYA'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturma kapsamında sivillere yönelik üçüncü dalga operasyonunda çoğu esnaf 30 kişi gözaltına alındı. Terör örgütü şemesında Konya İl İmamı'nın İç Anadolu Bölge İmamı olan Ankara İl İmamı'na bağlı olduğu ortaya çıktı. Şemaya göre, Konya İl İmamı'nın da eyalet imamları, öğrenci yurtları, genel muhasebeci, kamu kurumu imamlarının bağlı olduğu ve örgütün en son kolunun da ev abisine kadar uzandığı belirtiliyor.
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik geçen yıl başlatılan soruşturma, darbe girişiminin ardından genişletildi. Darbe girişiminin ardından sivillere yönelik 30 Temmuz'da yapılan operasyonda 27 kişi, 9 Ağustos'ta 33 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bugün yapılan üçüncü dalga operasyonunda ise hakkında yakalama kararı bulunan 77 kişiden 30'u gözaltına alındı. Gözaltına alınanların örgütün Konya'daki eyalet, küçük ve büyük bölge imamları ile eyalet muhasebecilerinin olduğu belirtildi. Şüphelilerin örgüte finans sağladığı ileri sürüldü.
ÖRGÜTÜN ŞEMASI
Örgütün şemasında ise Türkiye'nin 7 bölgeye ayrıldığı ve 7 bölge imamının Türkiye imamına bağlı olduğu görüldü. Konya il imanının ise İç Anadolu Bölge İmamı olan Ankara İl İmamı'na bağlı olduğu ortaya çıktı. Şemaya göre, Konya İl İmamı'nın yardımcılarının il eğitim danışmanı ve Molla olarak tabir edilen ilin manevi abisi olarak görülüyor. Örgütün şemasına göre Konya'nın da eyaletlere bölündüğü ve Selçuklu, Karatay, Mevlana ve Meram eyalet imamları ile il talebe mesulü, kamu kurumları imamları, il imamı sekreteri, öğrenci yurtları ve genel muhasebeci imamlarının bağlı olduğu belirlendi. Şemaya göre örgütün daha sonra bölge imamlarına, bölge talebe mesullerine bölündüğü ve öğrenci evleri ile abilerine kadar uzandığı görüldü.

FOTOĞRAFLI