SİVAS'ta arkadaşıyla birlikte balık tutmak için Kızılırmak'ın kıyısına giden 13 yaşındaki Arifcan Akgül ayağının kayması sonucu nehre düşerek boğuldu. Akgül'ün cesedi arama kurtarma ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonrasında bulundu.
Olay, saat 18.30 sıralarında Karşıyaka Mahallesi'nde meydana geldi. Gazi Paşa Ortaokulu'nun 8'inci sınıfında eğitim gören Arifcan Akgül arkadaşı S.A. ile birlikte balık tutmak için Kızılırmak Nehri'nin kıyısına gitti. Nehre çok yaklaşan Arifcan Akgül ayağının kayması sonucu dengesini yitirerek suya düştü. Bir kaç kulaç atarak kurtulmaya çalışan Akgül, daha sonra suda kayboldu. S.A., suya düşen arkadaşını bir süre aradıktan sonra internet kafeye giderek durumu diğer arkadaşlarına anlattı. S.A., olaydan bir saat sonra ise durumu Akgül'ün ailesine haber verdi. 2 çocuklarından büyüğünün suya düştüğünü öğrenen Hikmet-Rukiye çifti, durumu polise haber vererek telaş içinde olay yerine gitti. Akgül, olaydan 1.5 saat sonra polis ve itfaiye ekipleri tarafından el fenerleri ile aranmaya başladı. Çocuğun cesedi suya düştüğü yerin 150 metre ötesinde bulundu. Daha sonra olay yerine gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü dalgıçları Akgül'ün cansız bedenini ceset torbasına koyarak bağladıkları halatla sudan çıkardı. Akgül'ün cesedi otopsi yapılmak üzere Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.
Nehirden oğlunun cesedinin çıkarıldığı öğrenen anne Rukiye Akgül sinir krizi geçirdi. Anne Akgül'ü sağlık ekipleri güçlükle sakinleştirebildi. Yaşadıkları talihsiz olayı anlatan S.A., "Balık tutmak için gelmiştik, ayağı kaydı düştü. 20-25 dakika kadar ben bu çevrede aradım. Bulamayınca internete gittim, arkadaşlara Arif'in suya düştüğünü söyledim. Sonrada arkadaşımla beraber annesine söyledik" dedi. Bu arada 13 yaşındaki Arifcan Akgül'ün zaman zaman giderek balık tuttuğu Kızılırmak'ın kıyısında çektirdiği fotoğrafları sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı görüldü.