SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Saros Körfezi’ne kıyısı bulunan Edirne'nin Keşan İlçesi’ne bağlı Sazlıdere ve Gökçetepe köyleri arasındaki ormanlık alanda, bugün akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarında etkisiyle yangın kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Ormanlık alandan yükselen dumanı gören vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve 3 yangın helikopteri sevk edildi.
Ekipler, alevlerin Sazlıdere Köyü'ndeki evlere sıçraması önlerken, yangın rüzgarında etkisiyle Gökçetepe Köyü’ndeki Kale Mevkii’ne sıçradı. Keşan İpsala, Enez, Çanakkale, Gelibolu ve Evreşe'den gelen itfaiye, arazöz ve iş makinelerinin müdahale ettiği yangının kontrol altına alınabilmesi için karadan çalışmalar sürüyor. Havanın kararmasıyla birlikte helikopterler iniş yapmak zorunda kalırken, vatandaşlarında yardımıyla söndürme çalışmaları devam ediyor.
2 EV ZARAR GÖRDÜ, ÇOK SAYIDA ARI KOVANI YANDI
Öte yandan yangının, Sazlıdere Köyü girişindeki otluk alanda başladığı tespit edildi. Yangının çıkış noktasında 2 evde büyük çarpa maddi hasar oluşurken, çok sayıda arı kovanı kül oldu. Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy ve bazı Edirne İl Genel Meclisi üyeleri de yangın bölgesine giderek, yetkililerden bilgi aldı.
20 HEKTARLIK ALANDA DEVAM EDİYOR
Keşan Orman İşletme Müdürü Mustafa Sümbül, "Yangın, Sazıldere Gökçetepe Köyü arasındaki ormanlık alanda çıktı. 20 hektarlık bir alanda etkili şu anda. Yangının çıkış yeri köy. Ancak köyde bir zarar söz konusu değil. Köyden ormanlık alana doğru uzayan bir yangın var. Şuanda Gökçetepe Köyü civarında bu yangının önünü kesmek için uğraşıyoruz. Ancak çok şiddetli bir rüzgar var. Tüm ekipler çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

FOTOĞRAFLI