Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de işyerine gelip kendisini ve müşteri olarak bulunan bir kişiyi pompalı tüfekle ateş ederek yaralayan 39 yaşındaki Murat Şimşek'i tabancayla öldüren 47 yaşındaki kafeterya sahibi Arif Doruk, beraat etti. 
Olay, geçen 4 Nisan'da İstiklal Mahallesi Adalar Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre Murat Şimşek, pompalı tüfekle kafeye gelerek aralarında husumet bulunan işyeri sahibi Arif Doruk'a ateş etti. Olayda Arif Doruk ile kafede müşteri olarak oturan Faruk Yufka yaralandı. Sol ayağından yaralanan işyeri sahibi Arif Doruk da kendisini yaralayan Murat Şimşek'e tabancayla ateş etti. Göğsüne isabet eden kurşunla ağır yaralanan Şimşek kaldırıldığı hastanede öldü. Arif Doruk ise tedavi altına alındığı hastaneden bir hafta sonra taburcu edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmada tutuksuz sanık Arif Doruk son kez mahkeme heyetinin karşısına çıktı. Doruk savunmasında Murat Şimşek'i öldürmek istemediğini, kendisini korumak için ateş ettiğini söyledi. Mahkeme heyeti Arif Doruk'un 'meşru müdafaa' gerekçesiyle beraatına karar verdi.

FOTOĞRAFLI