Mehmet YİRUN/ ÇORLU(Tekirdağ),()– TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesi’nde 21 yaşındaki Doğukan Şolcun, iki yıl önce tartıştığı ve kendisini av tüfeği ile yaralayan aynı yaştaki Burç Selvi’yi av tüfeğiyle öldürdü. Olaydan sonra polislerin yakaladığı Şolcun, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Olay, dün gece Hıdırağa Mahallesi Çiçek Sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre Doğukan Şolcun, otomobiliyle Çiçek Sokağa geldi. Şolcun, burada iki yıl önce kendisini av tüfeği ile yaralayan Burç Selvi ile karşılaştı. İkili arasında sözlü tartışma yaşanırken, Şolcun yanındaki av tüfeğiyle araç içerisinden Selvi’ye ateş ederek kaçtı. Çevredekilerin özel araçla Çorlu Devlet Hastanesi’ne götürdüğü ağır yaralı Selvi, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.
"BANA KÜFÜR ETTİ"
Olaydan sonra kaçan katil zanlısı Doğukan Şolcun, polis ekiplerince aynı mahallede saklandığı evde yakalanarak gözaltına alındı. İlk ifadesinde suçunu itiraf eden Şolcun, Burç Selvi’nin kendisine küfür ettiğini belirterek, “Otomobille dolaşmaya çıktığımda Burç ile karşılaştık. Bana ‘burada gezme’ dedi. Sonra elini beline atınca otomobille eve dönüp kendimi korumak amacıyla ruhsatsız av tüfeğimi yanıma aldım. Gezerken yeniden karşılaştık. Bu kez de bana küfür etti. Bende ayaklarına doğru ateş ettim. Öldürme amacım yoktu” dedi.
TUTUKLANDI
Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Doğukan Şolcun, çıkarıldığı mahkemece ‘kasten adam öldürmek’ suçundan tutuklanarak Tekirdağ T Tipi Cezaevi'ne konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

FOTOĞRAFLI