ADANA'da şakalaştığı arkadaşı 15 yaşındaki Arif Ünler'i kebap şişiyle öldürdüğü iddiasıyla hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan 16 yaşındaki O.P.'nin yargılanmasına başlandı. Hakim karşısına çıkan O.P., yere doğru fırlattığı şişin elinden dengesiz çıkıp Ünler'in sırtına saplandığını öne sürdü.
Geçen 11 Kasım'da merkez Çukurova İlçesi'nde meydana gelen olayda Arif Ünler ve O.P.'nin de aralarında bulunduğu 8 arkadaş, oturdukları sitenin depo kısmında mangal yakarak kebap yaptı. Yemek sonrası arkadaşlar sopa ve kebap şişleri ile şakalaşmaya başladı. İddiaya göre O.P.'nin fırlattığı şişlerinden biri Ünler'in sırtına saplandı. Ağır yaralanan Ünler götürüldüğü hastanede hayatını kaybederken, gözaltına alınan O.P. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Olayla ilgili soruşturma sonunda iddianamesini hazırlayan Cumhuriyet Savcısı, O.P.'nin her ne kadar şişi şaka mahiyetinde attığını söylese de şişin sırt bölgesinden girerek ölüme neden olmasında kasıt bulunduğunu, şakayla fırlatılan şişin sırtını dahi delmeyerek yere düşmesi gerektiğini belirterek, kasten öldürme suçundan ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açtı.

'ŞİŞ ELİMDEN DENGESİZ ÇIKTI'

O.P. Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Çok pişman olduğunu belirten O.P., savunmasında şunları söyledi:
"Yemeğimizi yedikten sonra sopa ve şişlerle dövüş yapıyormuşuz gibi şakalaşmaya başladık. Bu sırada Arif'in elindeki sopa koluma değdi. Bana kasten vurmadı. Bunun üzerine ben de elimde bulunan 3 tane kebap şişini 2.5 metre mesafeden ona doğru fırlattım. Hatta ilk iki şişi özellikle yere doğru fırlattım. Son şişi de yere doğru atmak isterken şiş elimden dengesiz şekilde çıktı. Şiş Arif'in sırtına saplandı. Arif'le 2- 3 yıldır arkadaş olmamıza rağmen bugüne kadar hiç bir kavgamız olmamıştı."
Olay sırasında orada olan diğer çocuklar da benzer ifadeler verirken, mahkeme heyeti O.P.'nin tutukluluk halinin devamına karar verip, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.