KAYSERİ Emniyet Müdürlüğü çarşamba günü yapılacak Ali İsmail Korkmaz davasının 5'inci duruşması öncesi bazı önlemler alıp, Adliye Sarayı etrafında trafik düzenlemesi yaptı.
Eskişehir'de 2 Haziran 2013’te, Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek komaya sokulan, 38 gün sonra yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'la ilgili davanın 5'inci duruşması, 26 Kasım Çarşamba günü Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak. Kayseri Emniyet Müdürlüğü, dava öncesi güvenlik için bazı önlemler almaya başlarken, Adliye Sarayı önünde de trafik düzenlemesi yapıldı. Duruşma nedeniyle çarşamba günü saat 04.00’den duruşma sonuçlanıncaya kadar Kaldırım Caddesi, Bağdat Caddesi, Erkilet Bulvarı, Çevre yol İstasyon Caddesi Kavşağı (Sümer Üst Geçit) ile Eski Veterinerlik Kavşağı arası araç trafiğine kapatılacak, yaya trafiği kontrollü olarak açık tutulacak. Erkilet Bulvarı, Eski Veterinerlik Kavşağı'ndan Barış Manço Caddesi'ne dönüş araç ve yaya trafiğine açık bulundurulacak.
ALİ İSMAİL KORKMAZ VİCDAN PLATFORMU’NDAN AÇIKLAMA
Kayseri Ali İsmail Korkmaz Vicdan Platformu, Ali İsmail Korkmaz’la ilgili Kayseri'de görülen davanın 5. duruşmasını takip edeceklerini ve vatandaşları bu davaya sahip çıkmaya çağırdı. Platform adına açıklama yapan DİSK Bölge Temsilcisi Cumali Sağlam, "AKP hükümeti, davayı Eskişehir’den Kayseri’ye kaçırmıştır. Bu davanın Kayseri’ye kaçırılma nedeni 'Davaya sahip çıkan olmaz, unuttururuz ve biz de katilleri her zaman olduğu gibi 2-3 dava sonrası serbest bırakırız' düşüncesidir. Ama yanıldılar. Biz Kayseri Emek ve Demokrasi Bileşenleri, Ali İsmail Korkmaz Vicdan Platformları olarak, bu davaya sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.
Öte yandan, CHP Kayseri il teşkilatı tarafından yarın saat 13.00'de Kültür Müdürlüğü salonunda bir söyleşi düzenlenecek. Söyleşiye, Ali İsmail Korkmaz'ın avukat olan ağabeyi Gürkan Korkmaz ile ailenin avukatı Ayhan Erdoğan da katılacak.

FOTOĞRAFLI