KAYSERİ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Avukat Eylem Sarıoğlu, "Gerçek anlamda önleyici olmayan yasa ve politikalarınız biz kadınları korumuyor'' dedi.
Kayseri Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Avukat Eylem Sarıoğlu, yaptığı açıklamada, her gün yeni biçimlerde işlenen ve nedenleri birbirine benzeyen kadın cinayetleri ile uyanın kadınların yetkilileri göreve çağırmaktan bıktığını söyledi. Sarıoğlu, katliamı andıran cinayetlerle karşılaşıldığını belirterekşöyle dedi:
"Erkek egemen sistemden güç alan erkekler kadınları katletmeye devam ediyor. Son günlerde işlenen cinayetlere baktığımızda işin vahametini bir kez daha görüyoruz. Son 6 ayda 129 kadın eşi, eski eşi, babası, erkek kardeşi ve diğer yakın akrabaları tarafından öldürüldü. Haziran ayında 17 kadın cinayete kurban gitti. Temmuz ayının ilk günlerine de kadın cinayetleri ile girdik. 3 Temmuz günü 3 kadın eşinden ayrılmak istediği için öldürüldü. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam koruma kararı altındaki kadınların öldürülmediğini söylese de biz gerçeğin öyle olmadığını yaşayarak görüyoruz. Bakan Ayşenur İslam’ın öldürülen kadınlardan haberi olmasa da; biz kadınlar biliyoruz ki gerçek anlamda önleyici olmayan yasa ve politikalarınız biz kadınları korumuyor. Birçok kadın koruma kararının ortadan kalkmasından sonra başına gelebileceklerden korkuyor.  Pervasızca bu cinayetleri işleyen erkekler yasaların kendileri için caydırıcı yaptırımları öngörmediğini biliyor. Haksız tahrik indirimleri ile az cezalarla kurtulacaklarının bilinci ile şiddet uygulamadan geri durmuyorlar. Kadının toplumsal yaşamın her alanında ve üretim mekanizmalarında ikinci konuma iten bu düzen değişmedikçe kadın cinayetleri önlenemeyecektir. Bu nedenle yasaları yapmakla yetinen yetkililer kadının tam ve gerçek eşitliği için düzenlemeler yapmalıdır. Biz kadınlar yaşamın her alanında gerçek eşitlik istiyoruz."