ARANAN 2 KİŞİ YURT DIŞINDA
Kayseri'de paralel yapı operasyonu çerçevesinde, saat 07.00'den itibaren gözaltına alınan, aralarında tanınmış işadamlarının da bulunduğu 11 kişinin 'örgütlü yağma' iddiasıyla suçlandıkları belirlendi. Soruşturmayla ilgili olarak halen yurt dışında bulunan 2 kişinin de yurda döner dönmez haklarındaki yakalama kararı uyarınca gözaltına alınacakları ifade edildi.
Aralarında Melikşah Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı, TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi ve Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak'ın da bulunduğu işadamları ve Melikşah Üniversitesi üst düzey yöneticileri, KOM Şubesine getirildikten sonra, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki Adli Tabiplikte ayrı ayrı sağlık kontrolünden geçirildi. Şüphelilerin daha sonra parmak izleri alındı. Şüpheliler daha sonra Emniyet Müdürlüğüne getirildi.
ŞİKAYET EDİLDİLER
Polis yetkilileri Melikşah Üniversitesi yönetimiyle ilgili paralel yapı çerçevesinde başlatılan soruşturmada, üniversitenin genişleme alanında bulunan ev ve arsa sahiplerinin de şikayetçi olduklarını, o nedenle gözaltına alınan işadamı ve üniversite üst düzey yöneticileri hakkında 'örgütlü yağma' iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı kararıyla operasyon yapıldığını söylediler.

FOTOĞRAFLI