BALIKESİR'in Kepsut İlçesi'nden kayıplara karışan ve sosyal medyada '#GizemNerede?' hashtag'iyle kampanya başlatılan 23 yaşındaki Gizem Babataş, İzmir'de bulundu. Gizem'i kaçırdığı öne sürülen eski nişanlı 25 yaşındaki S.Ş. ile annesi ve bir kişi daha gözaltına alındı.
Kepsut'ta yaşayan Gizem Babataş, geçen pazartesi saat 20.00'de, ailesinin yaşadığı Kepsut L Tipi Cezaevi Lojmanlarının önünden, eski nişanlısı S.Ş. tarafından kaçırıldı. Sosyal medyada #GizemNerede? Hashtagi'yle genç kızın bulunması için kampanya başlatıldı.
TELEFON MESAJIYLA YERİNİ SÖYLEDİ
Herkes Gizem'i ararken, güzel haber yine genç kızdan geldi. Kepsut İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bu gece Gizem ile telefon irtibatı kurdu. Jandarma yetkililerinin telefonuna "neredesin" diye kısa mesaj gönderdiği Gizem Babataş'tan, "İzmir Buca'dayım, acil gelin, yardım edin" yanıtı geldi. Bunun üzerine jandarma, Gizem'i kaçırdığı öne sürülen eski nişanlı S.Ş. ile temas kurdu. Gence yaptığı işin yanlışlığını anlatan jandarma, Balıkesir'e gelip teslim olmasını istedi. S.Ş.'nin "Tamam geliyorum" yanıtını verdiği ancak daha sonra bu kararından vazgeçerek Kepsut'ta endişe içinde bekleyen Babataş ailesine, "Gizem'i yarın getireceğim" diye mesaj attığı öğrenildi.
Bu arada Gizem'le de yazışmayı sürdüren jandarma, genç kızdan Buca'da bulundukları evin adresini öğrendi. Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü'yle temasa geçen jandarma, konu hakkında polisi bilgilendirdi. Adresi kontrol eden polis, bir gün sonra kayıp Gizem Babataş'a ulaştı. Eski nişanlı S.Ş, S.Ş.'nin annesi H.A. ve onlara yardım eden Y.M.Ö. gözaltına alındı. Gözaltındaki üç zanlının adliyeye sevk edileceği belirtildi. Kurtarılan Gizem'in, İzmir'deki bir akrabalarının yanına geçtiği öğrenildi.

FOTOĞRAFLI