İZMİR'in Bergama İlçesi'ndeki Çaltıkoru Baraj Gölü'nde, dün yüzü tanınmayacak durumda bir erkek cesedi bulundu. Üstündeki kıyafetlerden bulunan cesedin, geçen mart ayında sürüsünü kontrol etmek için evinden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan 44 yaşındaki Mustafa Çıtak'a ait olduğu belirtildi. Kesin kimlik tesbiti, DNA testiyle belirlenecek.

Bergama'nın kırsal mahallesi Durmuşlar'ın Hacıveliler Mevkii'nde çiftçilik ve besicilik yapan Mustafa Çıtak, geçen 11 Mart Cumartesi sabahı, eşi Emine Çıtak'a "Sen çayı demle ben koyunlara bakıp geleceğim" dedikten sonra evden yaklaşık 200 metre uzaklıktaki ağıla gitti. Uzun süre dönmemesi üzerine meraklanan yakınları, kontrol için gittikleri sürünün yanında Mustafa Çıtak'ı bulamadı. Gidebileceği yerlere de bakan yakınları Çıtak'ı bulamayınca, durum jandarmaya bildirildi. Jandarma, İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden (AFAD) yardım istedi. Birlikte bölgede yapılan aramalardan sonuç alınamadı.

KIYAFETLER ONUN

Bergama Göçbeyli Jandarma Karakol Komutanlığı, önceden deniz polisinin balık adamlarınca kontrol edilen göletlerde tekrar arama yapılmasını istedi. Tarımsal sulama amaçlı kullanılan derinliği 70 metreyi bulan Çaltıkoru Baraj Gölü'nde, dün saat 13.00'te, deniz polisi balık adamlarınca bir erkek cesedi bulundu. Yüzü tanınmaz halde olmasına rağmen vücut bütünlüğü bozulmayan cesedin üzerindeki giysilerin, İbrahim Çıtak'a ait olduğun belirlendi. Çıtak'ın üstündeki giysilerin, babası Hüseyin Çıtak tarafından teşhis edildiği öğrenildi. Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından İbrahim Çıtak'ın cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Cesedin İbrahim Çıtak'a ait olup olmadığının belirlenmesi için baba Hüseyin Çıtak'tan DNA örneği alınacağı öğrenildi.
Kayıp çiftçinin babası Hüseyin Çıtak, "Oğlumun ailevi hiçbir sorunu yoktu. Kimseyle de düşmanlığı yoktu. Hayvan ağılıyla cesedinin bulunduğu yer çok ters bir yer. Oraya gidene kadar nasıl kimse görmemiş" dedi. Jandarmanın olayla ilgili soruşturmasının sürdüğü bildirildi.