ADANA'da nikahsız eşi 29 yaşındaki Melek Yorulmaz'ın kendisini terk edip baba evine dönmesi üzerine tuttuğu kiralık katile kayınpederi 54 yaşındaki Salih Yorulmaz'ı öldürttüğü iddia edilen 36 yaşındaki Şahin Can ağırlaştırılmış müebbet, kiralık katil 35 yaşındaki İbrahim Saran ise müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Olay 22 Temmuz 2012'de, merkez Seyhan İlçesi'ndeki Kocavezir Mahallesi'nde meydana geldi. Salih Yorulmaz ile oğlu Ahmet Yorulmaz, ikinci el eşya alım satımı yaptıkları Güney Kıyı Boyu Caddesi üzerindeki pazar yerine geldi. Baba ile oğul tezgah açarken, damatları Şahin Can ile ağabeyi 43 yaşındaki Ömer Can ile kuzeni 28 yaşındaki Müslüm Can, 58 yaşındaki Ahmet Karakuş ve İbrahim Saran yanlarına geldi. Şahin Can, evi terk eden eşinin tekrar dönmesi için kayınpederiyle tartışırken, iddiaya göre İbrahim Saran da üzerindeki tabancayı çıkartıp ateş ederek Salih Yorulmaz'ı öldürüp oğlu Ahmet'i de yaraladı.

'AZMETTİRME' SUÇLAMASI

Olayın ardından, İbrahim Saran ile cinayeti azmettirdiği iddia edilen damat Şahin Can tutuklanırken diğer 3 sanık ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde son duruşmalarına çıkan İbrahim Saran, tetikçi olduğunu, kendisini diğer sanıkların azmettirdiğini öne sürdü. 2 gün süreyle Şahin Can'ın evinde kaldığını ve işyerinde suçta kullanılan tabanca ile atış talimi yaptıklarını belirten Saran, "Olay günü de Şahin silahla birlikte 40 lira verdi. 'Dizine sık, sakat bırak' dedi. Ben de dizine sıkmaya çalıştım. Silah tutukluk yaptı. Kaçmaya başladı. Arkasından sıktım. Daha önce de adam vurmuştum. Adam öldürmeye teşebbüsten 18 yıl ceza aldım. 45 gün yattım, sonra raporum olduğu için çıktım. Hastanede tedavi gördüm. Şahin benim adam vurduğumu biliyordu. Ben az ceza alırım diye bana bu işi yaptırdı" dedi.

'BABAM AMCAMI ÖLDÜRTMEK İSTEDİ'

Şahin Can ise, "Olayı telefonla öğrendim. Ben İbrahim'e kayınpederimi vurması için talimat vermedim. Kayınpederim eşiyle arasında sorun olduğu zaman bizde kalıyordu. Sonra bana küsüp gitti. Eşim de babasının peşinden gitti. İbrahim'in kayınpederimi neden vurduğunu bilmiyorum" diye konuştu. Diğer sanıklar da suçlamayı kabul etmedi.

Tanık olarak dinlenen Melek Yorulmaz ise, babasıyla eşinin arasında sorun bulunmadığını savundu. Melek Yorulmaz, "Babam amcamdan kalan mirası alamıyordu. Bunun üzerine İbrahim'den 10 bin lira karşılığında amcamı öldürmesini istedi. Sonra babam parayı vermeyince İbrahim, babamı öldürmüş. Bunu annem ve kardeşlerim de biliyor" dedi.
Mahkeme heyeti, sanık İbrahim Saran'ı, cinayetten müebbet, Ahmet Yorulmaz'ı öldürmeye teşebbüs suçundan 10 yıl, Şahin Can'ı öldürmeye azmettirmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis, tutuksuz diğer 3 sanığı ise cinayet suçundan 25'er yıl hapis cezasına çarptırdı.