ERZURUM'un Aşkale İlçesi'ndeki TOKİ konutlarında oturan  6 yaşındaki Sait Akın, kaybolduktan 19 saat sonra komşu apartmanın bodrum katında sağ olarak bulundu.
İstasyon Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarında oturan Meryem ve Orhan Akın çiftinin ikisi erkek üç çocuğundan Sait Akın, dün apartmanlarının önünde oynarken kayboldu.
Çevrede yapılan aramalardan bir sonuç alınamayınca Emniyet Müdürlüğü'nden yardım istendi. Annesi Meryem Akın'ın "Sait saat 14.00 sıralarında geldi, susamıştı. Su içti ve tekrar oynamak için gitti. Bir daha haber alamadık" demesi üzerine polis, jandarma, belediye, Erzurum'dan giden Sivil Savunma ekipleri Sait Akını aramak için seferber oldu. Yapılan aramalardan bir sonuç alınamaması üzerine bu sabah erken saatlerinden itibaren yeniden arama çalışmaları başlatıldı. 
Çok sayıda kişinin de katıldığı arama çalışmaları sürdürülürken, Akın ailesinin oturduğu apartmanın tam karşısındaki apartmanın bodrum katında Sait Akın sağ olarak bulundu. Bodrum kattan ağlama ve bağırma sesleri geldiğini duyan görevli Bayram Deneri,  kapıyı açınca Sait Akın ile karşılaştı. Dışarıya bakan pencereden bodruma girdiğini ancak çıkamadığını anlatan Sait Akın, görevli Bayram Deneri tarafından bugün saat 09.00'da ailesine teslim edildi.
Sait Akın'ın bulunma haberi, ailesi ve çevrede arama çalışmalarına katılanlarda bayram sevinci yarattı. Sevinçten baygınlık geçiren aileye 112 Acil Servis ekibi müdahale etti. Yaklaşık 19 saat sonra bulunan Sait Akın, polis memurunun kucağında işlemlerin yapılması için ailesiyle birlikte Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Kimseye sesini duyuramadığı için bodrumda sabaha kadar uyuduğunu belirten Sait, acıkınca yeniden bağırmaya başladığını anlattı. Özel bir şirkette şoför, 40 yaşındaki Orhan Akın, "Biz uzaklarda ararken oğlum, çok yakınımızda bulundu. Sait sağ olarak bulunduğu için çok mutluyuz" dedi.

FOTOĞRAFLI