Kemal ATLAN / ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de, boşanmak için mahkemelik olduğu eşi Burcu Gür'ün yanında yürürken görüp kavga ettiği komşusu 54 yaşındaki Vedat Körpe'yi göğsüne tekmeyle vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 29 yaşındaki Kazım Gür, ölüme kalp krizinin neden olduğunun ortaya çıkması üzerine tahliye edildi.
İstiklal Mahallesi Şair Fuzuli Caddesi'nde geçen 7 Ekim'de meydana gelen olayda, kuaförlük yapan Kazım Gür, boşanmak için mahkemeleri olan eşi Burcu Gür'ü evlerinin yakınında komşusu Vedat Körpe ile yürürken gördü. Kazım Gür, komşusu Vedat Körpe ile tartıştı. Kavgaya dönüşen olayda Kazım Gür, Vedat Körpe'nin göğsüne tekmeyle vurdu. Yere yığılıp kalan Vedat Körpe kaldırdığı hastanede öldü.
Olayın ardından gözaltına alınan Kazım Gür çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Gür'ün yargılanmasına Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Bugün yapılan duruşmada Kazım Gür'ün avukatı, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapora göre Vedat Körpe'nin darp sonucu değil, kalp krizinden öldüğünün belirlendiğini belirterek müvekkilinin tahliyesini istedi.
'SENİ İLGİLENDİRMEZ' DEYİNCE TARTIŞTIK
Tutuklu sanık Kazım Gür de suçsuz olduğunu savunarak şunları anlatttı:
"Eşim ile aramızda geçimsizlik vardı. Boşanma davası açtık. Olay günü Vedat Körpe ile eşimi birlikte yürürken gördüm. Eşimin yanında ne işi olduğunu sordum. Bana 'seni ilgilendirmez' diye karşılık verdi. Kısa süre aramızda bir arbede yaşandı. Bu sırada ben yere düştüm. O da üzerime çıktı. Vatandaşlar bizi ayırdı. Ben olay yerinden ayrıldım. Sonrasında öldüğünü öğrendim." 
'BİR TEKMESİ DE BANA GELDİ'
Duruşmada tanık olarak dinlenen Burcu Gür ise, "Vedat ile aramızda bir duygusal ilişki bulunmamaktadır. İşyerimin üzerinde oturduğu için kendisini tanıyorum. Olay günü Vedat Körpe beni eve bırakmak için yanıma gelmişti. Bu sırada eşim ile karşılaştık. Eşim ile Vedat arasında tartışma çıktı. Biz ayırmaya çalışırken eşim tekme atıyordu ve bir tekmesi de bana geldi. Vatandaşların yardımı ile ayırdık. Vedat Körpe ile eve giderken birden 'boynum boynum' diyerek yere yığıldı. Çağırdığımız ambulans onu hastaneye götürdü" diye konuştu.
Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti sanık Kazım Gür'ün tahliyesine karar vererek, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

FOTOĞARFLI