Ali AKSOYER/İSTANBUL() İSTANBUL’da evinde ölü olarak bulunan yabancı uyruklu bir kişinin cinayetini soruşturan polis şüpheliye evde düşürdüğü ilaç kutusu sayesinde ulaştı. Şüphelinin eczaneden yaraları dezenfekte etmekte kullanılan ilacı alırken görüntülerine ulaşan polis eşkal bilgilerini kullanarak zanlıyı Atatürk Havalimanı'nda uçağa binip kaçmak üzereyken gözaltına aldı. Poliste “susma” hakkını kullanan şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Fatih’de 19 Eylül 2014 tarihinde bir ihbarı değerlendiren polis, bir evde bıçaklanarak öldürülmüş bir cesetle karşılaştı. Cesedin yabancı uyruklu bir kişiye ait olduğu belirtildi. Soruşturma sonucunda şüphelinin 3 gün önce evi kiraladığı olay tarihinde anten taktırmak için gelen ev sahibine ise “Şimdi müsait değilim” diyerek geri çevirdiği öğrenildi. Ev sahibinin saat 19.30 sıralarında tekrar eve geldiği içerden ses çıkmayınca yedek anahtarını kullanarak içeri girdiğinde cesetle karşılaştığı belirtildi.

Polis olayla ilgili yaptığı soruşturmada cinayetin işlediği evde bir ilaç kutusu buldu. Bu delili değerlendiren polis üzerindeki barkodu kullanarak satıldığı eczaneyi tespit etti. Eczanenin güvenlik kameraları incelendiğinde Suriye uyruklu bir kişinin ilacı aldığı görüldü. Görüntülerden eşkali belirlenen şüpheli her yerde aranmaya başlandı. Bilgiler sınır kapıları ile havalimanı ve otogarlara gönderildi.

Atatürk Havalimanı'nda eşkal bilgilerine uyan bir kişinin yurt dışına çıkmak üzere olduğunun tespit edilmesi üzerine polis alarma geçti. Bir süre havalimanında takip edilen şüpheli M.Y.F uçağa doğru yöneldiği sırada polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ancak poliste ifade vermeyen şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(FOTOĞRAFLI)