Ali AKSOYER/İSTANBUL() İSTANBUL’da kızkardeşi Ceylan Timuroğlu’nu öldürmek ve iki işadamının işyerini kurşunlama suçlarından aranan Erhan Timuroğlu'nu yakalamak için düzenlenen operasyonda büyük bir hırsızlık çetesi çökertildi.

Erhan Timuroğlu'nun adamı olarak bilinen Cüneyt A.'nın yakalanmasıyla başlayan soruşturmada polis 27 ayrı lüks evden hırsızlık yaptıkları öğrenilen 5 kişiyi gözaltına aldı. Bazı hırsızlık olayları güvenlik kameraları tarafından görüntülenen şüphelilerle birlikte yaklaşık 1,5 milyon lira değerinde 3 lüks araç ele geçirildi. Şüphelilerin operasyon sırasında müşteri kılığına giren polislere kurşunlama olayında kullandıkları piyasa değeri 500 bin lira olan bir aracı 5 bin liraya satmaya çalıştıkları öğrenildi. Özel bir bankada çalışan kız kardeşi Ceylan Timuroğlu'nu, Ataşehir Ferhatpaşa Mahallesi'nde ailesiyle birlikte yaşadığı evde geçtiğimiz şubat ayı içinde tabancayla vurarak öldüren Erhan Timuroğlu (38) o günden bu yana polis tarafından aranıyordu. Erhan Timuroğlu arandığı dönemde bir işadamını işyeri ve otomobilini kurşunlamış, ayrıca kız kardeşinini öldürmesine neden olduğunu iddia ettiği işadamı Bekir T.'nin de işyerinine silahlı saldırı gerçekleştirmişti.

HIRSIZLIK ÇETESİ ORTAYA ÇIKARILDI

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından Erhan Timuroğlu'nu yakalamak için başlatılan soruşturma kapsamında geçtiğimiz cuma günü düzenlenen operasyonda Cüneyt A.(28)  yakalanmıştı. Kurşunlama olayına karıştığı öğrenilen Cüneyt A.'nın ifadesi doğrultusunda genişletilen operasyonda 4 kişi daha yakalandı. Şüpheliler Ertuğrul Ö.(38), Ramazan G.(42), Gökmen Y.(44), Ebubekir Y.(35) polis tarafından sorguya alındı.

ÇALINTI ARACI POLİSE SATMAYA KALKMIŞLAR

Hırsızlık Büro Amirliği tarafından gerçekleştirilen operasyonda şüphelilerin son kurşunlama olayında kullandıkları yaklaşık 500 bin lira değerinde aracı Tuzla'da bir kişiden silah tehdidi ile gasp ettikleri öğrenildi. Araca sahte plaka takan şüphelilerin galeri kurşunlama olayında kullandıkları daha sonra ise satışa çıkardıkları belirlendi. Müşteri gibi şüphelilerle irtibata geçen polislerin aracı satın almak için 5 bin liraya anlaştıkları, buluşma yerinde zanlıları gözaltına aldıkları öğrenildi.

Poliste sorgulanan ve arkadaşları arasında hızlı araba kullandığı için "Messi" lakabını alan Ertuğrul Ö.,  ifadesinde "Bana bir araba gasp etmemi söylediler. Gasp edip getirdim. Hep birlikte arabaya bindik. Ben otomobili parçalayacağımız yere gidiyoruz sanmıştım. Ancak galerinin önünde kurşunlama olayını yaptıklar sonra hep birlikte kaçtım" dedi.

3 LÜKS OTOMOBİL ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelilerle birlikte piyasa değeri yaklaşık 1,5 milyon lira değerinde 3 adet otomobil ele geçirildi. Bu araçlardan birinin şüphelilerden Cüneyt A.'ya ait olduğu, diğerlerinin ise çalıntı oldukları belirlendi.

27 EVDEN HIRSIZLIK YAPMIŞLAR

Polis tarafından 27 lüks evden hırsızlık yaptıkları belirlenen şüphelilerin bazı olaylarda güvenlik kameralarına yakalandıkları ortaya çıktı. İşlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden Cüneyt A. ve Ertuğrul Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler ise serbest bırakıldı.

(FOTOĞRAF)