AFYONKARAHİSAR'da bir kuyumcuya girmeye çalışan K.A., binanın çatısında polis tarafından yakalandı. Daha önce farklı şehirlerde 60'a yakın çelik kasa hırsızlığına karıştığı belirlenen şüpheli tutuklandı.
Afyonkarahisar'da dün saat 22.00 sıralarında bir kişinin Saraçlar Çarşısı'ndaki kuyumculardan birine girmeye çalıştığı ihbarı üzerine harekete geçen Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, işyerinin balkon kapısının kırılarak açıldığını fark etti. İşyeri sahiplerinin gelmesini bekleyen polis, sesler üzerine çatıyı kontrol etmek için yukarı çıktı. Saklanmaya çalışan şüpheli, polisi görünce kaçmaya başladı. Polis ve şüpheli arasındaki kovalamaca, başka bir evin çatısında son buldu. Polis tarafından yakalanan K.A. gözaltına alınırken, yapılan aramada levye, tornavida ve çelik kasa açmak için kullanılan düzenek ele geçirildi.
Şüphelinin daha önce farklı şehirlerde 60'a yakın çelik kasa soygununa karıştığı tespit edildi. Afyonkarahisar'a da aynı amaçla geldiği belirtilen K.A., emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

FOTOĞRAFLI