KARABÜK'te, Şoförler ve Otomobilciler Odası bünyesinde kurulan İktisadi Ticari İşletme çatısı altında toplanan TIR sürücüleri, işletme sahiplerinin oluşuma daha fazla destek vermesi için araçlarını şehir girişinde yol kenarına park edip yürüdü.
Yaklaşık 60 TIR sürücüsü araçlarını şehir girişinde Karabük-Ankara Karayolu'nun kenarında park ederek kontak kapattı. Sürücüler, yol boyunca yaklaşık 200 metre yürüyerek basın açıklaması yaptı. Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Karabacak, kentte faaliyet gösteren nakliyeci esnafının oda bünyesindeki İktisadi Ticari İşletme çatısı altında toplandığını, 285 üyeleri olduğunu söyledi. Ancak dışarıda kalan 30-40 kadar esnafın bu oluşumu baltaladığını ve daha ucuza çalıştığını ifade eden Karabacak, işletme sahiplerinden destek talep etti. Karabacak, şöyle dedi:
"Biz adam gibi çalışma ortamı istiyoruz. Yetkililerden ve Karabük kamuoyundan bizlere sahip çıkmalarını istiyoruz. Demir tüccarı, haddehane sahipleri büyüklerimizden bizlere daha fazla destek vermelerini istiyoruz. Bize destek verirlerse onlara daha iyi ve daha güzel hizmet vereceğimize söz veriyoruz."
Karabük Şoförler ve Otmobilciler Odası, İktisadi Ticari İşletme İkinci Başkanı Atilla İhtiyaroğlu ise, "'Kurumsallaşın, birlik olun, beraber olun, şirketleşin' dediler, biz de buna göre birleştik. Devlet büyüklerinin de istediği bu. Tek vergi altında kontrol olsun. Ama şu anda bizim durumumuz çok içler acısı. Para kazanamadığımız için ucuz mazot alıyoruz. Ucuz mazot aldığımız yerlerde bütün arkadaşların şu anda maliyede defterleri kontrol altındadır. KDV'yi ödemiyorlar ama KDV'yi devlet bizden alıyor, en büyük sıkıntılarımızdan birisi bu. Bize sahip çıkılmasını istiyoruz" dedi.
Sürücüler, daha sonra TIR'larıyla çevre yolunda şehir turu atarak eylemlerini bitirdi.

BD(EE/AK) (FOTOĞRAFLI)