Karabük'ün Ödemiş Köyü'nde çıkan orman yangınında 10 hektarlık alan zarar gördü, yangın devam ediyor.
    Karabük'te saat 13.30 sıralarında merkeze bağlı Ödemiş Köyü'nde çıkan orman yangınında ilk belirlemelere göre 10 hektarlık kızıl ve kara çam ormanı zarar gördü. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangın söndürme çalışmalarına Karabük Eskipazar, Yenice ve Kastamonu Orman İşletmeleri'ne ait 10 adet arazöz ve 30 orman yangın söndürme işçileri ile müdahale edilirken, Kardemir Karabük ve İl Özel İdaresi'ne ait itfaiye araçları dayardım için bekletiliyor. İstanbul ve Bursa ilinden yangın söndürme helikopterleri de bölgeye sevk edildi.
    Merkeze bağlı Ödemiş Köyü yakınında bulunan ormanlık alanda, saat 13.30 sıralarında bilinmeyen bir sebeple orman yangını çıktı. Rüzgar ve havanın sıcak olması nedeniyle yangın kısa sürede büyüdü. İlk müdahale, Karabük Orman işletmesi'ne ait arozözlerle yapıldı. Daha sonra çevre orman işletmelerinden arozöz takviyesi yapıldı.
    Bölgenin, kızıl ve kara çam ormanı olduğunu belirten Karabük Orman İşletme Müdürü Ahmet Ünver, “Saat 13.30 sıralarında sebebini belirleyemediğimiz bir nedenle orman yangını çıktı. Şu anda tüm gücümüzle yangına müdahale ediyoruz. Yayılmaması için çalışmalarımız sürüyor. Tahmini 10 hektarlık bir alan zarar gördü. Bursa ve İstanbul illlerinden yangın helikopteri istedik yola çıktılar.” dedi.
    Öte yandan, Karabük, Safranbolu, Kardemir ve İl Özel İdare'ye ait su tankerleri arozözlere su takviyesi yapmak için bekletiliyor. Yangın söndürme çalışmalarına köylü vatandaşlar da destek veriyor. Bu arada, bir orman muhafaza memurunun, elinde sopa ile yangına müdahale etmesi ilginç görüntüler sergiledi.