Hakan ÇALİKBAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da 34 yaşındaki Çiğdem G., "Bir bardak su verir misin" diyerek kandırdığı 70 yaşındaki Firdevs Zengin'in çantasından 2 bin 200 lirasın çaldığı iddiasıyla polis tarafından yakalandı.
Olay 9 gün önce Canik İlçesi Belediyeevleri Mahallesi Cengiz Topel Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre hırsızlıktan sabıkalı Çiğdem G., girdiği apartmanda Firdevs Zengin'in evinin kapı zilini çaldı. Evde yalnız olan Zengin, kapıyı açınca şüpheli önce bir adres sordu ardından da, "Çok yoruldum. Allah rızası için bir bardak su verir misin?" dedi. Firdevs Zengin su vermek için mutfağa yöneldiğinde şüpheli eve girip oturma odasındaki çantada bulunan 2 bin 200 lirayı alıp tekrar kapıya çıktı. Kadının getirdiği suyu içtikten sonra da teşekkür edip gitti.
KAMERA GÖRÜNTÜLERİNDEN YAKALANDI
Bir süre sonra bakkala gitmek için çantasından para almak isteyen Zengin, parasının çalındığını anlayıp polisi aradı. Polis evde yaptığı parmak izi çalışmasının ardından çevredeki ev ve işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Görüntülerden belirlenen şüpheli dün yakalandı. Emniyet Müdürlüğü'ne çağrılan Firdevs Zengin şüpheliyi teşhis etti.
Polisteki işlemleri tamamlanarak bugün adliyeye çıkarılan Çiğdem G., savcılık ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece 'adli kontrol altında tutulmak kaydıyla' serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI