İbrahim AKTÜRK / İSTANBUL, () - Bakırköy Dr.Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul'da başkonsolosluklara gönderilen 'sarı toz' nedeniyle hastanede gözlem altında tutulan konsolosluk çalışanların sağlık durumlarıyla ilgili basın açıklaması düzenledi. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Şefi Doç.Dr. Kadriye Yaşar Kart, şu ana kadar hastaneye 'sarı toz' vakasıyla ilgili 12 kişinin getirildiğini söyledi. Kanada Başkonsolosu'nun da şüphe üzerine getirildiğini aktaran Kart, “Öğlen saatlerinde, biri Kanada Başkonsolosu olmak üzere 12 hasta getirildi. Solunum yolu mikrobu alabilme ihtimaline karşı tüm enfeksiyon servisi ve göz servisi olmak üzere üçüncü kat boşaltıldı ve bu kat tamamen bu olayla ilgili getirilen hastalar için ayırıldı. Hastalar iki kişilik odalarımızdalar. Hastaların genel durumları iyi. İlk muayeneleri yapıldı" dedi.



“SONUÇLAR ÇIKANA KADAR HASTANEMİZDE MİSAFİR EDECEĞİZ"

Yapılan tetkik sonuçlarının beklendiğini kaydeden Kart, “Yatışları yapıldıktan sonra kan tetkikleri yapıldı ve akciğer filmi çekilmesi işlemleri yapıldı. Profilaktik tedavi dediğimiz tedavi işlemlerine başlandı. Panik dışında bir sıkıntıları yok. Genel durumları iyi. İhtiyaçları olan malzemeleri hastane olarak temin ettik. Hastalar endişeliler. Toz dediğimiz maddenin tetkik sonucunu bekliyoruz. Tektik sonuçları çıkana kadar hastanemizde kendilerini misafir edeceğiz" diye konuştu.

'Sarı toz' şüphesiyle ambulansla getirilen konsolosluk çalışanlarının hastanenin enfeksiyon kliniği bölümünden içeriye alındığı görüldü. Öte yandan, hastane personelinin de maske taktığı gözlemlendi.

FOTOĞRAF