Salih ÜÇTEPE/ ADANA, () - ADANA'da aralarında husumet bulunan iki grup arasında düğünde çıkan ve 1'i çocuk 2 kişinin öldüğü silahlı kavgaya karışan 14 şüpheliye 2'şer kez müebbet ile 70 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle dava açıldı.
18 Eylül 2015'de Halil Açıkgöz (22) aralarında husumet bulunan Ramazan Kaskat tarafından öldürüldü. Bu olayın ardından Halil Açıkgöz'ün arkadaşlarının bulunduğu grup ile Kaskat ailesi arasındaki husumet artarak devam etti. Tutuklu Ramazan Kaskat ile 7 kardeşi ve 2 arkadaşı hakkında kasten öldürme, azmettirme ve yardım suçlarından 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Sanıkların yargılanması devam ederken, 16 Nisan 2016'da Bayram Kaskat (21) aralarında çocukların da bulunduğu ailesinden 9 kişiyle birlikte 19 Mayıs Mahallesi'nde akrabasının düğününe katıldı.
Düğün alanında bulunan Bayram Kaskat'ın yanına gelen gençler, husumetli olduğu Furkan Avcı'nın (19) elinde av tüfeğiyle civarda gezdiğini söyledi. Bunun üzerine Bayram Kaskat kardeşi Serdar (20) ile birlikte düğünün yapıldığı sokaktan caddeye çıktı. İddiaya göre bu sırada Ramazan Kaskat tarafından öldürülen Halil Açıkgöz'ün annesi Meliha (42) ile babası Fethi Açıkgöz (47) ile Cumali Okatan (44) ve Zeliha Balıkçı (45), 'Vurun lan sıkın Kaskatları öldürün' diye bağırdı. Bunun üzerine Furkan Avcı, Recep Dikici (22), Ergül Dikici (21), Nebi Okatan (25), İmam Sertkaya (32), Kaskatlara doğru tabanca ve av tüfekleriyle ateş açtı.
Bayram ve Serdar Kaskat'ın tabancayla karşılık vermesi üzerine iki grup arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışma sırasında olayla ilgisi olmayan Murat Kurt (28) ile Eren Balıkçı (6) hayatlarını kaybederken, 4 kişi de yaralandı. Olayın ardından yakalanan Bayram Kaskat, Recep Dikici, Ergül Dikici, Nebi Okatan, İmam Sertkaya ve Furkan Avci, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
DAVA AÇILDI
Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Savcı, Eren Balıkçı'nın ölümüne neden olan mermi çekirdeğinin bulunamadığını bu nedenle ölüme neden olan merminin hangi tabancadan çıktığının belirlenemediğini kaydetti. Savcı, 6'sı tutuklu 15 şüpheli hakkında, olası kasıt altında çocuğu öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, yardım ve azmettirme suçlarından 2'şer kez müebbet ile 70 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.
Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak. Olayın başlangıcı olan ilk olayda ise yargılamanın devam ettiği 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yakın zamanda karar çıkması bekleniyor.

FOTOĞRAFLI