KAHRAMANMARAŞ'ta bir akaryakıt istasyonunda park halinde bulunan kamyonetten 20 bin lira çaldıkları iddia edilen 2 kişi, polis tarafından gözaltına alındı. 1'i işyeri çalışanı 2 şüphelinin kamyonetteki parayı çalması, akaryakıt istasyonunun güvenlik kameraları tarafından da saniye saniye kaydedildi.
Olay, geçtiğimiz günlerde Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerindeki bulunan akaryakıt istasyonunda meydana geldi. İddiaya göre, İbrahim Uncu, 46 PH 834 plakalı kamyonetiyle akaryakıt istasyonuna geldi. Aracında bankadan çektiği 20 bin lira bulunan İbrahim Uncu, döndüğünde parasını bulamayınca durumu polise haber verdi. Olay yerine gelen polisler, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek, şüphelilerin izini sürdü. Polis, güvenlik kamerası kayıtlarında tavırlarıyla şüphe çeken akaryakıt istasyonu çalışanı A.İ.'yi gözaltına aldı. A.İ.'nin ifadesiyle görüntülerde de yansıyan ve kamyonetteki parayı alan kişinin H.M.K. olduğu bilgisine ulaşan polis, bu kişiye de gözaltına aldı.
Sorgularında suçlarını itiraf eden ve çaldıkları 20 bin lirayı polise teslim eden 2 şüpheli, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 2 şüpheliye adli kontrol cezası verildi. Polis tarafından teslim alınan 20 bin lira ise sahibi İbrahim Uncu'ya teslim edildi.
Güvenlik kamerası görüntülerinde akaryakıt istasyonunda çalışan A.İ.'nin arkadaşı H.M.K.'ya işaret ettiği, onun da kamyonetteki parayı alıp uzaklaştığı görülüyor.

MY(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)