Erhan TEKTEN/İSTANBUL, () BÜYÜKÇEKMECE'de şoförün kontrolünden çıkan bir kamyon kaldırıma çarptıktan sonra, süs havuzunun üzerinden uçarak, parkta bulunan bir ağaca çarptı. Ağaç kamyonu durdurdu ama çarmanın şiddediyle de kökünden söküldü. Çok ciddi hasar gören kamyonda sıkışıp kalan sürücü itfaiye tarafından kurtarıldı. Kazanın sabah erken saatlerde yaşanması bu nedenle de parkta kimsenin bulunmaması kazanın çok daha üzücü sonuçlanmasının önüne geçmiş oldu.

Kaza Büyükçekmece Meydanı Osmangazi Caddesi üzerinde saat 05.30 sıralarında meydana geldi. Sultan Süleyman (21) yönetimindeki 41 PC 752 plakalı sunta yüklü kamyon yokuş aşağı seyir halindeyken frenlerinin tutmaması sonucu önce kaldırıma çıktı. Çarpmanın etkisiyle havalanan kamyon süs havuzunu aşarak parkta bulunan bir ağaca çarptı. Ağaç kökünden sökülürken, kamyon yere çarptı. Hurdaya dönen kamyondaki şoför bulunduğu yerde sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren çalışmalarının ardından sıkıştığı yerden çıkarılan Süleyman, ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı. Süleyman'ın çenesinin kırıldığı ve ayağında eziklerin olduğu öğrenildi.

"RAMPADA FRENLERİ ISINMIŞ VE BOŞALMIŞ"
Kamyonun sunta yükünün Gebze'den Büyükçekmece'deki Ketenci Orman Ürünleri'ne getirdiği öğrenilirken, Ketenci Orman Ürünleri Sahibi Hüseyin Ketenci, kazayla ilgili olarak "Gece saat 5'i çeyrek gece rampada frenleri ısınarak, frenleri boşalmış. Dolayısıyla parka girdi. Şoför arkadaşın sadece çenesi kırık. Büyük bir mucize eseri buradan sağ çıktı" diye konuştu.
Ketenci sözlerini şöyle sürdürdü:
“Park boştu. Allah'tan yolda da hiç araç çıkmadı arabanın önüne. Şoförün kendi dediğine göre, 60-70 km hızla buraya çarpınca, hoplatmış onu o havuz. Havuz hoplatınca, parkın içine girmiş oldu. Sabaha karşı oluşu da büyük bir faciayı önledi. Çünkü burada çocuk parkı var. Çay bahçesi var. Akşam olsaydı, burası cıvıl cıvıldı. 50-60 kişi vardı bu parkta."
(FOTOĞRAF)